_kitsilatzi Creative Commons License 2018.04.02 0 1 4576

A némi lendületet mutató hazai képregény-kiadás több évtizedes hiányokat pótol klasszikus sci-
fik terén napjainkban, nehogy lemaradjon róluk valaki!

 

Jodorowsky soha el nem készülő Dűnéjének romjain született az Incal, aminek magyarul most jött
ki a második része, 35 évvel az eredeti megjelenés után. 2019 közepéig ki fog jönni mind a hat
kötet, 200 példányban alternatív borítós, limitált verziót is nyomnak mindegyikből.

Érdemes elolvasni a fordító cikkét, aminek az eredetije még évekkel ezelőtt íródott, mikor még esély sem volt rá, hogy az Incal valaha magyarul is megjelenik: 

https://geekz.444.hu/2017/12/09/incal-kultikus-kepregeny-a-dune-soha-be-nem-fejezett-filmadaptaciojabol

 

55 évvel az eredeti megjelenés után jelent meg magyarul nemrég, a Jean-Claude Forest által írt és rajzolt Barbarella, amiből később a Jane Fonda-féle film is készült. Naiv, Füles-hangulatot árasztó, fekete-fehér űrkaland, amiben Barbarella állandóan pajzánkodni akar. Nekem nagyon tetszettek az egyszerű, de stílusos rajzok, és a történeten is jókat mosolyogtam.

 

 

Az új Kockásban elkezdték folytatásokban közölni a Valerian egyik történetét, Az ezer bolygó birodalmát, ami az első 12 oldal után történetileg nem sok hasonlóságot mutat a tavalyi hasonló című Luc Besson-filmmel. Ez csak azért nem 50 év után az első magyar Valerian-történet, mert egy régi Metagalaktikában már jelent egyszer pár oldal fekete-fehérben, de teljes valójában mondhatni most tündököl először. Egyébként az új Kockásban van két klassz zsáner-paródia is, az egyik egy sci-fi (Cosmik Roger), a másik meg egy Star Wars-eredettörténet (Csillagok Háborgása) mindkettő kellemesen elmebeteg.