forgione1 Creative Commons License 2018.04.02 -4 0 90

Dr. Dinya Tamás vagyok ..... aki nem cserélte ki a nickjét másikra, elég hiteles anélkül is :)

 

Keresztyén emberként alapból elkell fogadnom amit állítasz.

Nem mondhatom senkire, hogy hazudik, amíg az be nem bizonyosodik.

 

Viszont, hogy a hitelességre alapozol az komikus.

Bár ha hozzáveszem a magyar egészségügy helyzetét akkor tragikomikus.

 

Kezdted azzal, hogy sem  a máj sem a vese működéséről, szerepéről egy szót nem tudtál mondani.

Aztán bemásoltál a netről, olyan gyenge és másodlagos információkat, amiért egy általános 6. osztályos tanuló is csak kettes alá értékelést kapna.

Pedig ők tényleg nem veszik komolyra biológiából ezt a részt csak éppen átfutnak rajta.

 

De orvosi hitelességed itt még nem ér véget, hiszen folyattad, hogy ugyan mi rakódna le a májban, hiszen azt felvágva semmit nem ehet látni.

 

Ha Bécsbe járok, baráti vonalon kizárólag mindig egy adott 4 csillagos szállodában foglalok szobát. Ez nem reklám, nevét nem írom. Lényeg hogy én nem igazán értek gasztronómiához, kivéve pár magyaros ételt (gulyás, pörkölt, halászlé). És próbálnak tanítgatni, mert amúgy érdekelni meg érdekel. Itt szembesültem azzal, hogy borsodi származású mosogató srác nem csupán mosogat a konyhán hanem bizony besegít a séfnek az alapanyagok kimérésében, tisztításában, esetenként szeletelésében.

 

Ehhez a szállodához neves étterem kapcsolódik, ahol odafigyelnek a részletekre. Pl. a belsőségeknél mint a májnál is külön ellenőrzik, hogy az ne csak friss de egészséges is legyen. Főleg a marha májnál, ahol egy viszonylag idősebb állatról beszélhetünk. Nem csak az inasságát figyelik hanem bizony az elváltozásokra is, foltok, felületi elváltozásai a szeleten stb. Ha bármi szokatlan van, akkor nem kivágják, hanem az egész darab selejt. Akkor is ha egyébként darálják. Határon innen ez nyilván másként van :-)

 

Az pedig szintén 6. osztályos anyag, hogy a májban, vesékben felhalmozódhatnak a toxikus anyagok, nehéz fémek, lerakódások keletkezhetnek. 

 

Ebből az a tényszerű valóság szűrhető le, hogy egy Ausztriában mosogató fiú  magasabb fokon áll biológiából, mint egy magyar sebész orvos idehaza.... 

 

Döbbenetes!

Feltéve persze ha valóban orvos vagy, de mint az elején írtam, elkell fogadnom amit magadról állítasz.

Előzmény: TamásD (82)