smnks Creative Commons License 2018.03.31 0 0 12933

"...En ugyveszem eszre hogy egy egy pupos vontatta kulonvonat irant nincs akkora erdeklodes mint pl egy Nohabos vonatra..."

 

Ezt miből gondolod? Vannak statisztikáid? Amúgy eddig eleve jóval kevesebb púposos út volt, mint nohabos, már csak ezért is nehézkesebb az összehasonlítás, szerintem.

 

A nyári, hétvégi, salgótarjáni Púpos meneteket a magam szemszögéből jó ötletnek gondolnám (nem a tapolcai különvonat helyett, hanem a mellett!), de, ha nem haragszol, néhány fenntartásomat is leírnám:

 

1.- Ehhez hasonló kezdeményezés volt lényegében a siófoki "fürdős vonat" Púpos vontatással, pár évvel ezelőtt. Ez mára elhalt a hétvégi nohabos menettel együtt. Úgy tűnik, az ilyen kezdeményezések a START vezetésének "nagylelkűségén" függnek, ez pedig meglehetősen változékony tényezőnek tűnik.

 

2.- Azzal, hogy a MÁV újból összebútorozott a "Kft" -vel, szerintem bizonyos fokig ellenérdekelt lett az eféle START -os retro menetekkel szemben, mivel a Kft hasonló profilú különvonatainak vitorlájából foghatja ki a szelet, így végülis önmagának teremtene konkurrenciát. 

Előzmény: Istvan Szoka (12930)