JPmiaou Creative Commons License 2018.03.30 0 0 18323

Arra a hétjegyű "számra" gondolsz, ami általában többnyire betű, például LCDM-JVR? Ez a FamilySearch nagy közös családfáján használt azonosító, és tulajdonképpen nem függ össze az anyakönyvekkel.

 

Bonyolítja a helyzetet, hogy évekkel ezelőtt az indexelt keresztelésekből a lányokat és szüleiket automatizálva felrakták az akkori nagy családfára, és ezeket az adatokat mind áthozták a jelen fára. Ez azt jelenti, hogy ha egy házaspárnak öt lánya volt keresztelve, akkor legalább ötször szerepelnek a fán, fejenként öt különböző azonosítóval. Az indexelt adatok és az azokhoz csatolódó anyakönyvi képek viszont nincsenek automatikusan összekötve az ilyen automata-személyekkel; ha a nagy családfán rábukkansz egy ilyenre, akkor gyakran az első ajánlott forrás az indexelt adat, de ezt valaki kézileg oda kell kapcsolja, hogy legyen összefüggés.

 

Ha a keresőben olyan találatot hoz fel, amit már valaki összekapcsolt a családfán szereplő személlyel, akkor van egy családfa-ág képecske, és meg lehet nézni, hogy kihez van kapcsolva. A személy-lap történetét visszanézve azt is meg lehet tudni, hogy ki kapcsolta oda a forrást és mikor. Már többször előfordult velem, hogy megörültem, jé, valaki más is kutatja a családomat -- aztán rájöttem, hogy én csatoltam oda, pár évvel ezelőtt...

 

Előzmény: canonfan_448 (18321)