Te azt mondod, hogy a kész abroncsot azért kellett még egyszer elvágni, hogy a keresztpánt "hibásan" érkező hátsó pántjának tengelye pont az átvágásra essen.
Figyelj: az ha hazugságot állítasz, mintha én ilyet mondtam volna, akkor fejezzük be a beszélgetést. Én azt mondtam hogy ha össze volt forrasztva akkor el kellett vágni mert egyébképpen túl nagy volt az átmérő! DE nem hiszem hogy össze lett volna ekkor még forrasztva. Ezt eddig akár félre is érthetted. A hazugság az az hogy én úgy állítottam volna be hogy "azért kellett még egyszer elvágni, hogy a keresztpánt "hibásan" érkező hátsó pántjának tengelye pont az átvágásra essen.
Az abroncs pántot meg kellett rövidíteni hogy találjon a keresztpánthoz. Erre azért volt szükség mert az első és két oldalsó keresztpántszár meghatároz egy elipszis méretet és a csúcsosságot is. A hátsó viszont oda esik ahova. A keresztpánton nem lehet igazítani mert túlságosan messze van az abroncs. tehát az abroncson kell igazítani. Az egyetlen lehetőség ami kínálkozik hogy közelebb kerrüljön a keresztpánt szárához az az hogy megröviditik. Mivel máshol nem volt megrövidítve ezért kivágnak a végekből. Minegy hogy hol. De nem akárhol vágtak ki belőle hanem pont ott ahol a keresztpánt "hibásan" érkező hátsó pántjának tengelyének középvonala esik.
De ez sem fontos. Mindegy hogy hol vágták át! át kellett vágni hogy össze lehessen szerelni! :-)
A lényeg abban van hogy a csüngőt tartó gyűrűt hova forrasztották. A keresztpánt aszimmetrikus függetlenül az abroncstól. Ha a csüngőt szimmetrikusan forrasztják az abroncshoz akkor nyilván nem lesz aszimmetrikus az abroncshoz. Nem így történt. A csüngőt tartó gyűrűt pontosan a keresztpánt szára középvonalába forrasztották. Ez viszont már nem nem esik egybe az abroncs szimmetria tengelyével, és a keresztpánthoz igazodik.
Meg szeretném jegyezni, hogy ezeket a reagálásokat nem is neked írom, hanem abban reménykedem hogy mások is olvassák és meg tudják jobban érteni a helyzetet. Téged meggyőzni sem korábban sem most meggyőzni nem tudlak és nem is akarlak, ragaszkodj a hitedhez, engem nem zavar.
Továbbiakban csak akkor válaszolok ha elolvastad a Barabássy cikket és valami konkrétra rákérdezel.