resu88 Creative Commons License 2018.03.21 0 0 151

Helló!

 

Úgy látom még kevesen költöztek be akár az A akár a B épületekbe, és sok az eladatlan (A-ban 10 lakást láttam, B-ben 8-at), emiatt az emelt közös költség és a 3 havi bekért összeg nagyon kevéske lehet mindent egyszerre beindítani a társasházban. Remélem a folyosók világítása energiatakarékos LED-es, mert itt a B epület földszintjén mostanában állandóan ég. A lépcsőházba bejutni a kapott kódokkal már 2. hete nem lehet, itt trükközni kell. Amit annyira nem szeretek, mert a kinti kapu-n bárki bejuthat, és a nyitott lépcsőházi ajtók nem fognak meg senkit. Én még türelemmel vagyok, amikor festőket láttam szóltam nekik, és javították az az 1-2 hibát ami kimaradt, nem volt ezzel gond. A lépcsőház festés javítását is elkezdték a földszinten.

 

Kérdésem: Ki hogy áll a hivatali papírok intézésével? 

- lakcímkártya: múlt héten tájékoztattak, hogy sem a Hengersor sem a Reviczky utca jelenleg nincs rendben(a hivatalra várunk), és április 9-után lesz belőle valami.

- a társasházkezelő által említett Vízművek és Elmű ügyintézések? Lakcím kártya nélkül tudtátok már intézni?

- Visszterhes vagyonátruházási illeték: nálam az adásvételiben szerepelt hogy az ügyvéd intézi, de ők elbújtak, nem reagálnak, vagy csak még nem tudták intézni (nagy a csend és ez nem jelent jót)?. Szeretném részletben fizetni, és nem szeretnék ebbe is elkésni.

 

Egyéb:

- rezsi díjak. Birtokba adás után ugye ketyeg az óránk, mi mennyibe kerül? m^3 víz, szennyvíz, melegvíz, áram, fűtés? Nem akarok nagy meglepetést mint a közös költség kiszámolt díjánál.

- közös költségbe foglalt takarítás és szemétszállítás. Brazil gépsort nem szeretnék. Tudom olcsó, cserélődik 2 hetente, és nem megbízható. A szemétszállítást pedig el kéne kezdeni, mert tele vannak a tárolók.

 

Földszinti lakók:

Mit ígértek mit alakítanak ki, lesz füvesítés, vagy lerakták a "kerítést" és ennyi? Én szeretnék gyepszőnyeget mihelyst az idő engedi, esetleg más(többen olcsóbban)?

 

Nagy vonalakban ennyi.