parszek2 Creative Commons License 2018.03.18 0 0 4663

Jó, hogy beírtad, ez igazán jelentős hír. Azért is örülök ennek nagyon, mert kedvenc szerzőimtől már alig-alig jelenik meg valami. Jöhetne még egy Bolitar-könyv is idén...

 

Jelenleg a Terror mellett ezt a könyvet várom nagyon:

 

J.D. Barker: A negyedik majom
megjelenés: április 16. (Könyvfesztivál)

 

Rég zúgtunk bele annyira thrillerbe, mint J.D. Barker tavalyi könyvébe, ami egyszerre tiszteleg a rendkívül népszerű sorozatgyilkosos toposz előtt, és gondolja is tovább. A negyedik majom a tavalyi év egyik meglepetéssikere volt a műfajban, a könyv számos év végi toplistára felkerült, és a korábban főleg függetlenként sikereket elérő Barkert elismert szerzővé tette. James Patterson például azt mondta a könyvről, hogy "A negyedik majomnak van az egyik legjobb nyitánya, amit az utóbbi években olvastam".

 

S, hogy mitől különösen érdekes az egész? A sorozatgyilkosokat általában egy egész történeten át üldözik, mire elkapják. Nos, A negyedik majom úgy kezdődik, hogy Chicago rettegett sorozatgyilkosát, aki fiatal lányokat öl meg, váratlanul elüti egy busz, és meghal. De nemrég még elrabolt egy újabb áldozatot, akinek a hollétéről senki semmit nem tud. Ráadásul a helyszínelés során a gyilkosnál találnak egy naplót.

 

Sam Porter nyomozó, a gyilkosra specializálódott egység vezetője tudja, hogy nagyon kevés ideje maradt megtalálni az elrabolt lányt. A sorozatgyilkos naplóját olvasva belemerül egy pszichopata tudatába és különös élettörténetébe, és olyan dolgokat talál, amikre nem lehet felkészülni. Rohamosan fogy az idő, és a gyilkos még a túlvilágról is gúnyt űz a rendőrségből ebben a mesterien megírt, lebilincselő thrillerben.

A Hetedik és A bárányok hallgatnak rajongói garantáltan megtalálják a számításukat ebben a könyvben, de bátran ajánljuk mindenkinek, aki imádja a jó krimiket. Barker nevét érdemes lesz megjegyezni.

Előzmény: Longvale (4662)