elemző999 Creative Commons License 2018.03.17 0 0 10470

Köszi, én is így "tudtam csak nem sejtettem". Ki tudja már mi történik itt ebben a tolongásban.

 

Most azt gondoltam ki, hogy felmérve a munkabéreket kandallós cégtől stb.  hogy valamit tenni kellene az önálló kályhaépítés támogatására.

 

Sanci bácsi sokat emlegeti hogy a tudást meg kell szereznie az építőnek és lehetőleg élőben.

rendben.

 

A következő az elgondolás.

 

rendelkezem erőforrásokkal arra hogy 25 főt el tudok helyezni (fűthető) luxus körülmények között (360 m2 ház, 1000 m2 telek ahol minta kályhát is lehet építeni, gyönyörű házban, a Balaton mellett egy utcányira parttól, egy hatalmas Yach club-tól száz méterre ahol van wellness , svédasztal és drága szállások is ha valakinek az kell. A kapacitás bővíthető gyakorlatilag korlátlanul, mert főszezonon kívül még vannak kapacitások.

 

Egy - két hetes tanfolyamokat tarthatunk, az év összes hetét igénybevéve ha van rá jelentkező.

 

Hatalmas oktató teremnek megfelelő helyiség is van kettő is a házban. Itt lehet elméletet oktatni (hőtan, áramlástan, kémények, anyagismeret, kályhaépítés (bármilyen) stb. természetesen design, és tüzeléstechnikai ismeretek is beleférnek, a kombinált megoldások is, puffer, gázkazánok, stb.

A cégtámogatásokat megszerezzük, jönnek céges oktatók is (nekik ez marketing)

 

Felnőtt oktatás keretében az A,B,C, D szintű tanfolyamok is mehetnek, tehát kaphat OKJ végzettséget is.

 

Ha kapacitás gondok vannak, rendelkezésre áll egy több tantermes iskola is, ami  gyermek létszám miatt üres, + egy kisbusz ami hozhat vihet mindenkit.

Az iskola mellett szintén lehet építeni minta kályhát. A polgármester támogatja (ez nem a Balaton melletti helyszin hanem 10 km-rel távolabb van).

 

Ha az önálló építő érdekeit nézzük, akkor megvalósulhat az a teória hogy nem gárnyol az építő hanem meghívott előadókkal minden tudást felszed magára,és a gyakorlatbankipróbálja. Lemásoljuk az USA kályha építő szövetség képességeit.

 

Nekem az benne az érdekem hogy egyrészt létrehozom ezt az "tüzeléstechnika akadémiát" másrészt a saját moduláris kályhámat építeni akarókat felkészítem tökéletesen és papírt is kap hozzá hogy tudja mit fog csinálni. Ha kedvet kap, akkor kiegészítő képzéssel eljuthat az állásvállalási joghoz és másnak is építhet kályhát.

 

A tanfolyam természetesen nem ingyenes, a költségeket ki kell fizetni (a piaci árakhoz képest 30%-al olcsóbb lesz), de ez gyakorlatilag non profit jellegű dolog, én a saját kályha munkabérét így a költségvetésből elengedem annak aki elvégzi a tanfolyamot, és helyette annak csak kb 30%-a lesz a tanfolyam díja. Tehát nyer vele a megrendelő sok pénzt.

 

Az összes anyag és alkatrész nálam önköltséges lesz, és csak az üzleti profitnak számító licensz díjat kell kifizetni (tehát teljesen szélsőséges esetben szinte csak ezt fizeti ki az önálló kályha építő (pld lebontott egy cserépkályhát és az lesz nála a burkolat  - mert nálam bármi lehet)

 

Ez egy koncepció, gyorsan lesz weboldala külön ahol a részletek megjelennek. 2018 szeptembertől mehet az oktatás.

 

Amit javaslok hogy lehet a koncepcióhoz kapcsolódni, és akár sanci bácsi is szervezhet ide tanfolyamot a mi online markertingünket is alkalmazva, pld "Tömegkályha építési gyakorlat 6 nap" Az összes gondot levesszük a válláról (Kft) és a költségek felszámolása utáni pénzt neki átutaljuk ahová akarja.

 

Temészetesen bárki jelentkezhet a saját ötletével, az elméleti dolgokat mi profikkal oktatni fogjuk, tehát hőtant stb nem kell neki megoldania, csak a szakmai ismeretekre koncentrálhat.

 

Elképesztően gazdaságos lesz, a szállás is a színvonalhoz képest 50%-engedményt kap. 

Lehet akár a nyári főszezonban is oktatni, közben strandolhat a tanfolyam résztvevője.

 

Egy elismert felnőttoktatási profi szakember fogja majd össze az egészet, mindent elintéznek ami az adminisztrációt jelenti, az oklevélig bezárólag.

 

A tanfolyamok beillesztése az is foglalási rendszerben van elképzelve, az idegen tanfolyamok második prioritási szintet kapnak (ha nekünk betelt egy hét a fő épületben akkor áttesszük az iskolába). A jelentkező helyfoglalását adminisztárot végzi és a weboldalon követhető lesz hogy van e még hely, és mikor van szabad hely ami foglalható is. ez 24 órás naprakészségű lesz.

 

Olyan is lehetséges hogy ha 6 napos a tanfolyam akkor elosztva is igénybeveheti, tehát mindig csak egy napot van tanfolyamon, és 6 hét alatt végez (ha nem ér rá egyben elvégezni. A gyakorlatok hasonló képpen eloszthatóak. Az óraszámok és a nagybani tanrendi követelmények ki vannak dolgozva.

ezt kibővítjük.

Tehát félig nyaralva kellemes környezetben eljuthat az oktatott olyan szintre amilyenre csak akar.

Lesz idegennyelvű oktatás is ha van rá igény (angol, német)

Niylván kell egy két év mire felfut a dolog, de érdemes ezt elkezdeni, mert a mostani gyakorlat ezekkel a tanfolyamokkal nemtúl lelkesítő.

 

Akit érdekel írja meg  a kérdéseit vagy a javaslatait: pointernetdb@gmail.com  a levél tárgyába írja be: kályhás tanfolyam

 

 

 

 

Előzmény: KalásziM (10469)