ArpiCBR Creative Commons License 2018.03.16 0 0 83631

A biztonsági övet nem használókkal kapcsolatban nekem is az a véleményem hogy oké, nem muszáj bekötni csak majd mikor a sebészek összetákolják a testüket akkor a végén fizessék is ki a számlát. Legyen okozó vagy vétlen. Sőt ugye légzsákos autónál még attól is véd az öv hogy a légzsák fejbe verjen. 

A defenzív vezetésben én nem hiszek. Millió olyan szitu van amikor nem látható előre hogy baj lesz. Pl sarkon épület. Nálam is volt egy ilyen, a világító stop táblát nézte el az okos és elémjött. Kb 10 centin múlt hogy megálljak, pedig ahogy észrevettem fékeztem ahogy bírtam, és kb 40el mentem. És ki is törtem a hátsó futóműt alóla. Kb 6 éves gumi volt a kocsin és közepes minőségű. Azóta csak az aktuális legjobb gumit teszem fel és max 4-5 évre. Akinek van rá pénze (ami azért nem egy horror ár) az cserélgesse időben a gumit, és ne a lista aljáról válasszon. 

Az öv csipogás ténykeg felesleges szerintem, pl ha álló helyzetben jár a motor, várok valakit és közben jár a motor, fűtök akkor ne csipogjon már. Sokan pl az ülést bekötik és arra ülnak, így verik át.