prszpr Creative Commons License 2018.03.15 0 0 8265

Sziasztok!  Sajnos mostanában nekem is csak bajom van a tollakkal. A Kaweco perkeo legurult a munkahelyemen az asztalról és a padlószőnyegre esett.  Ez is elég volt ahhoz, hogy elpattanjon benne valami a menetnél, ugyanis most már a tolltest magától lecsavarodik. Mondanám, hogy sajnálom, de nem. Fakóbb volt a színe mint a képeken, vastagon írt F-es heggyel és az egész egy csalódás volt. Nosza, még aznap vettem egy Lamy Al-start. Mindenki dícsérte, rossz nem lehet. Kapott egy Robert Oster tintát és.... nem írt. A tinta szakadozott, hol jött, hol nem. Ha erősen nyomtam akkor jött, de ez így nem jó. Kicsit megpiszkáltam a hegyét, megmozgattam a két részét. Ettől jobb lett, de néha ki-ki hagy, vagy nagyon elvékonyodik a vonal. Megpróbálom átmosni, kap egy Diamine tintát, hátha az hígabb. Ha nem jó, kap egy EF hegyet, mert az F bár vékonyabb mint a Kaweco, de nekem még nem az igazi. Ha ez sem segít, a másikkal együtt megy a kalapács alá :) 

Közben elkezdtem a Faber Castell tollakkal szemezni, azoknak is nagyon dicsérik a hegyét. De két német csalódás után már nem biztos, hogy be merem vállalni. Talán a Lamy új heggyel meggyőz.

Amúgy ha valaki tud kezdeni valamit egy M-es, tehát marha vastagon író Pelikan Twist-tel írjon, odaajándékozom szívesen. Nekem csak áll a fiókban. Mondjuk ez legalább ír.