attilajózsa Creative Commons License 2018.03.15 0 0 261

Köszi a választ. Arra már én is rájöttem, hogy a fedélzeti számítógép kiírt adatai nagyon sokszor nem fedik a valóságot, ezért én is az elfogyasztott üzemanyag mennyiség és megtett km. osztásából számolgattam... A magas fogyasztáshoz nagyban hozzájárult az is, hogy a munkahelyem 4 km.-re van a házamtól és ez kevés ahhoz, hogy a motor be tudjon melegedni ráadásul elég nagy hidegek is voltak.... de közben még rájöttem a valódi hiba okára is és leírom hátha valaki ugyanígy jár mint én és akkor tudja orvosolni. Szóval: van egy cső a levegőszűrő és a turbó között, egyszerű gumi cső kb. 30 cm., nem is tudom miért kerül 15000 ft-be... na ebbe a csőbe, közvetlenül a turbó előtt, bekötődik még egy cső, ami azt hivatott szolgálni, hogy az úgynevezett karter gázokat bevezesse a szívó rendszerbe. Ennél a bekötésnél nekem ez a gumi szépen elpuhult és szét szakadt, ennek következtében pedig a motor úgy is hozzájutott egy kis levegőhöz, hogy arról a légtömeg mérő nem szerzett tudomást(mivel a szakadás a légtömeg mérő és a turbó között volt) és ezáltal az üzemanyag keverési arányok nem sikerültek a legjobban. Most megragasztottam amíg nem érkezik meg az új cső és már is látványos a javulás pedig nem is sikerült 100%-ig megragasztani.

Előzmény: K.Zoli. (259)