jatke Creative Commons License 2018.03.13 0 0 18202

Sziasztok!

 

Új fórumozó vagyok, de régi családfakutató. Olvasgatom a bejegyzéseiteket és látom, hogy milyen segítőkész csapat vagytok! :-) Gondolom, mindenkinél eljött az a pillanat, hogy úgy érezte, hogy tűt keres a szénakazalban és sehogy se találja. Még mágnessel sem!! :-) Leírom a problémámat, hátha valaki mágnese megtalálta már azt a tűt amit én is keresek, vagy tippet ad melyik kazalban van a megoldás!

 

Szóval a kiindulópont egy 1827-es jászkiséri római katolikus házassági anyakönyvi bejegyzés, melynek tartalma a következő:

 

Papp András (21 éves, berényi szármarású)      x Marklovits Anna (19 éves, kiséri származású) 

szülők halottak                                                       anya: Csillik Katalin

 


A Papp ágat tovább bőngészve 4 db Papp Andrást keresztelést találtam Jászberényben 1774-1808 között, akik szóba jöhetnek. Többé kevésbé 3 db-ot sikerült kizárnom az alapján, hogy a gyermek elhalálozott, ill. a szülők 1827 után is éltek.

 

A fenn maradó megoldás, azaz a lehetséges ős Joannes Papp x Anna Gondos jászberényi házaspár, akik közül Joannes Papp 1808-ban meghal. Viszont Gondos Annáról semmit sem találtam Jászberényben és a környező településeken sem (mikor és hol halt meg). A Papp gyakori név, ráadásul az elírások is gyakoriak úgyhogy szeretném némi adatgyűjtéssel megtámogatni a feltételezésemet.

 

A kérdéseim:

- Közületek kutatta már valaki a jászsági Pappokat?

- Az 1800-as évek elején milyen összeírások voltak a Jászságban? 

- A redemptusokról és irredemptusokrólvan valami összeírás?

- Van valakinek tapasztalata a bérma anyakönyvekkel? Érdemes utána nézni?

- Katonaállításokokról, besorozottakról van valami adat 1800-1827 között a Jászságban? (Heves és Külső Szolnok vármegye megvan, csak a Jászság külön közigazgatási terület volt) 

- Jászkiséri és tiszasülyi dohánytermesztőkkel kapcsolatban van valakinek kutatása? (Gondolom a megtermelt dohányt leadták és annak nyoma maradt).

 

Köszönöm ha legalább elolvastad a bejegyzést!

Ha van valami kreatív ötleted légyszi segíts!

 

Köszi:

 

Jatke