hörpölin Creative Commons License 2018.03.13 -12 2 65466

Csak most látom, milyen szerencse, hogy ezeket a dolgokat nem írtam le az Alföldi Kéktúrás "ajánlások" közé! :-) Milyen jókat lehetett volna vitázni arról, hogy milyen felszereléssel is vágjunk bele a túrába! Alapvetően úgy gondolom, ahogy az LGT megénekelte ezelőtt vagy negyven évvel: Mindenki másképp csinálja! Nem akartam emiatt tanácsokat sem osztogatni, egyszerűen csak igyekeztem felhívni az AK-ba belevágók figyelmét néhány - általam fontosnak tartott - dologra. Akkor a TM szerkesztőjével egyetértettünk azzal, hogy cikkben ki kell domborítani azt, hogy az Alföldi Kéktúra teljesítése semelyik északban sem csak móka és kacagás! De a végigjárása, az ott szerzett élmények hatása egy életen keresztül elkíséri majd a túrázókat!

Ja, és még egy dolog: végigjártam az Alföldi Kékúrát! Lehet, hogy nem a legmegfelelőbben helyeztem el a holmim a csomagban, lehet, hogy öltözködhettem volna másképp, az is lehet, hogy nem elég gondosan impregnáltam a túra előtt a túracipőmet, de most már elmondhatom, hogy lábnyomaim folyamatosan, megszakítás nélkül húzódnak egy körülbelül 2850 km-es útvonalon, körbe Magyarországon! Számomra ez a lényeg!

Előzmény: Gizi aljas Feri (65462)