Longvale Creative Commons License 2018.03.11 0 0 4662

Itt az új Harlan Coben-regény. Márc. 28-ra ígérik a megjelenését:

 

Engedj el! [Don't Let Go, 2017]

 

 

A regény angolul is csak tavaly jelent meg. Ez már a Jaffa kiadótól a 13 Coben-regény 2011 óta. Úgy néz ki, az új regénynél fordítót is váltottak (Holbok Zoltán).

 

"Napoleon ,,Nap" Dumas New Jersey-i kisvárosi detektív egész világa romba dől, amikor gimnazista korában ikertestvérét, Leót és Leo barátnőjét, Dianát holtan találják a vasúti síneken, majd szerelme, Maura szakít vele, hogy aztán minden magyarázat nélkül kámforrá váljon. Mi történhetett ezen a tragikus napon? Lehetséges, hogy a két sötét rejtély összefügg, vagy csupán a vak véletlen tette tönkre Nap életét?
Tizenöt évvel később Nap megdöbbentő jelre bukkan, amikor egy rendőrgyilkosság helyszínén megtalálja Maura ujjlenyomatát. Az áldozat, Rex Canton ráadásul nemcsak közös osztálytársuk volt, de Leóval együtt egy titkos diákkör tagja is. A szálak mindinkább összekuszálódnak, amikor a társaság egy újabb tagjának vész nyoma. Napben gyanú ébred: talán csak nem ahhoz az elhagyatott katonai bázishoz van köze a szörnyűségeknek, amely iránt a kör tagjai élénken érdeklődtek?
Ahogy Nap egyre mélyebbre ás a múltba, válaszok helyett újabb és újabb nyugtalanító kérdések buknak a felszínre. Valakik mindenáron meg akarják akadályozni, hogy fény derüljön ama bizonyos nap titkára - talán, mert hátborzongatóbb, mint azt Nap legrémesebb álmaiban gondolta volna...
Szerelem, gyilkosság, összeesküvés: Harlan Coben a tőle megszokott bravúrossággal szövi a Ne engedj el! cselekményének szálait, miközben az emberi lélek legsötétebb bugyraiba kalauzolja olvasóját.

 

Ezzel összesen már 19 Harlan Coben-regény van magyarul (+ 1 novella): http://ekonyvespolc.hu/krimi-konyvek-szerzok-regenyek-novellak/krimiirok-harlan-coben/

 

***

Nemrég konstatáltam, hogy Félix a magándetektív kereken ötvenéves (de akár lehet öregebb is). A vajdasági Jó Pajtás c. diáklap egyik 1968-as számában láttam egy részt tőle. Mobillal le is fotóztam az oldalt (azért olyan amilyen):

 

 

Nálunk, Magyarországon a Pajtás c. lapban jelentek meg részek tőle (a Jó Pajtásból átvéve). Előbb ebben is Félixnek nevezték, majd átkeresztelték Dr. Szimatra (és a képek is színesek lettek).