Bujazliz Creative Commons License 2018.03.10 0 1 213

Őszinte részvétem!

Majdnem mindenkiben felvetődik a szeretett hűséges társ elvesztése esetén, hogy "Mindent megtettem? Jó döntést hoztam,amikor ide, vagy oda vittem?"

Ne őröld magad ezen, az idő kerekét nem lehet visszafordítani, mint ahogy nem látunk a jövőbe sem.

A meghalt kutyusod legjobb helye a szívedben van! Ne feledd, Ő nagyon sok örömöt és boldogságot adott neked, de Te is megtetted érte ugyanazt.

 

Sajnos az humán gyógyászathoz képest az állatgyógyászat messze el van maradva. Egyik oka az,hogy az állat nem tudja elmondani a tüneteket (pl.a fájdalmat hihetetlen módon bírják tűrni), a dokinak meg kell fejteni az okot a látható jelekből. Ezek a jelek sokszor többféle betegségnek lehetnek az okozói és csak a nagyon tapasztalt,vagy nagyon okos orvos tudja nagyobb valószínűséggel a megfelelő kezelést eltalálni. A humán gyógyászatban alkalmazott gyógyszerek legnagyobb része alkalmatlan állatgyógyászatra, sőt olykor veszélyes is az állatra nézve.

Sajnos részben a gyógyítás egy lutri.

A helyzetet rontja a "bevétel centrikusság". Meg kell nézni, milyen eltérő áron végzik az egyes rendelők a diagnosztikát és műtéteket. Nehéz megtalálni azt az orvost, aki az adott szakterületen a legjobb (legalkalmasabb) kezelést tudja meghatározni. Másrészt, saját tapasztalatom az, hogy pl. az állatgyógyászatra szánt növényi kivonat 3x annyiba került,mint az humán célra gyártott azonos növényi kivonat, azonos koncentrációval.

Előzmény: kozso23 (212)