Apple82 Creative Commons License 2018.03.10 0 2 142

Kedves resu88!

 

Már majdnem és is beköttettem a UPC-t, mert azt hittem hogy csak az van (lesz). De kb.1-2 hónap múlva már Digi is lesz ami gyorsabb internetet, több Tv csatornát (HD-t is) ad kevesebb pénzért. Nekem a UPC kb. 6790 Ft mondott az 500/22-es csomagra + tv -re. A diginél 1000/200 az internet hozzá 99 tv csatorna + 28 HD 4580 Ft.

Sajnos ez nem "autómata". Ez teljesen passzív. olyan mintha mindíg "lyuk" lenne az ablakon.Van tényleg autómata is ami érzekeli a páratartalmat és ha kell kinyit, és bezár. Ezt a szellőzetőt ami nálunk is van csak gáz üzemű készülékeknél szokták beszerelni amint tudjuk hogy nincs. Apropó beszerelés. Sajnos rossz helyre is rakták, ugyanis az ablakok tetejére szokták tenni. És még fordítva is sikerült nekik beszerelni, azért van fejjel lefelé a szöveg hogy tilos letakarni. Ha felülre rakják és meg is fodítják pont jó lenne a szöveg is. Amúgy logikus is lenne mert a meleg párás levegő felfelé tart és ott kellene kivezetni is.

Itt ki is van emelve feketével, hogy felülre kell szerelni.

 

https://www.aereco.hu/wp-content/uploads/2012/03/Beepitesi_utmutato_EMM_EMF.pdf

 

 

Nekünk ez kellett volna minimum: https://www.aereco.hu/product/emm-legbevezeto/ mert ezt manuálisan le lehet zárni, vagy nyitni. (Nem süvít be a szél, és a hangok se jönnek be)

 

Én gondolkozom a cseréjükön. Darabja kb. 13.000 Ft. Amit beraktak annak kb. 7.000 Ft. A fűtés számlán hamar megtérülhet.

 

A redőny nekünk kb. 90.000 Ft volt nyilászáronként. Aluminium szunyoghálóval és beszereléssel együtt.

Én nem hiszem hogy csökkeni fog. Inkább abban bízok hogy nem fog tovább emelkedni.

 

Remélem sokat tudtam kedves resu88 segíteni önnek.

Előzmény: resu88 (141)