Énvagyokmagam Creative Commons License 2018.03.08 0 0 2062

Ezzel azért nem nagyon értek egyet, mert ha nem fix az az összeg, hanem esetleg százalékban van meghatározva. Te pedig megmondod mennyi a minimum amiért eladhatja az autód, neki a legelső be eső vevőnek is érdeke eladni a minimumért,

ha pl. van egy 5 milliós autód amire kimondjátok azt, hogy 5%ért értékesítse az értékesítő akkor abból 250 000 Ft üti a markát. Az is a megegyezés tárgya, hogy max egy misit engedhet belőle.

Még szép ,hogy az első be eső érdeklődőnek le engedi a legrosszabb esetben 4 millióra. Így hamar hozzájutott 200 000 Ft-hoz. Te pedig elbuktál egy milliót. Ha pedig nagyon köti az ebet a karóhoz akkor esetleg a sokadik lesz aki megveszi az előre kigondolt összeghez közeli értékért. Azt pedig ugye már rég tudjuk, hogy "jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok". A 2 kiló így gyorsan és biztosabban a zsebében van, mint a ki tudja mikor megérkező vásárlótól a pár 10 000 Ft-al több jutalék.

 

Ezért nem adnék be autót közvetítőhöz és ezért nem adnék el ingatlanossal ingatlant. 

Biztos van becsületes autó értékesítő, ez nem kétséges. Csak elég nehéz megtalálni. 

Azt gondolom a mai trenddel ellentétben, hogy az előítéletre szüksége van az embernek. Nem nagyon izgat, hogy mit hablatyol bárki is. Az előítéletek nem véletlenül születnek meg.

Ez az ember védekező mechanizmusának a része. Ha elmegyek egy bizonyos kocsma előtt és minden alkalommal megvernek s sokan akik arra járnak hasonló kép járnak. Bizony átmegyek a másik oldalára az útnak. 

Ha sokat olvasok arról, hogy kit miként vernek át és esetleg ez velem is megesett már. Nos akkor asszem joggal nem bízom bennük. De, mint írtad biztos van olyan is. Előítélettel kell közeledni és ha még sincs rá ok, akkor, éljen. Örülni kell.

 

Előzmény: Teo papa (2061)