Énvagyokmagam Creative Commons License 2018.03.07 0 0 2058

Szerintem is kisebb sérülés lehetett ami nem zavar a későbbiek során az út tartásban, vagy bármi másban. A műanyag idomokon pedig elég nehéz festékvastagságot mérni. Pár éves autót is elég nehéz úgy megőrizni, hogy nem sérül.

Egy 4 éves Jazz-em van. Egy évesen vettem. A srác elmondta, hogy a bal eleje kapott egy keveset, ez a szerviz vizsgálat alatt ki is derült. Semmi más gond nem merült fel. Abban a 3 évben amióta az enyém. Belerugdostak, a tetejét valami barom behorpasztotta, megütötte valamivel. Egyszer egy nő végig húzta az ajtót és a bal első sárvédőt, aztán lelépett. (Sajnos a kamera felvette és volt egy tanú is.) A múlt héten pedig én sértettem meg egy kisebb szerencsétlen és mesés baleset kapcsán. 

Tehát azt gondolom, már egy pár éves autón is lehetnek kisebb sérülések annak ellenére, hogy tökéletesen működik és a sérülések semmit nem befolyásolnak a használatban. természetesen, ha eladom majd, akkor ezeket a vásárlónak elmondom. Többet ér a becsületem pár 10 000 Ft-nál.

Tegnap adtam el a másik autóm. Ez az AAA autó engem is keresett, sms-t írtak, de le sem sz..tam. 

Gondoltam, ha valamit komolyan akar akkor majd felhív. Szerencsére nem tette meg. Lehet én is bedőltem volna a sumákolásuknak.

De, van egy Honda motorom is amit újabbra akarok cserélni. Szó szerint semmi gond vele, egy karcolás nincs rajta, minden gyári még. Honda szalonban is 300 000-al kevesebbet ajánlottak meg rá úgy, hogy egy újra cserélném be. Ez elég jelentős, ha azt nézzük, hogy ez az ár 1/4-e kb.

Amikor megkérdeztem az értékesítőt, hogy akkor az új árából is enged e ugyanennyit, akkor persze csak nézett. Szóval nem csak az AAA-ra vonatkozik ez az átverés, lehúzás dolog. Sok a használt autó és nagy a mozgás a piacon. Elég nehezen elvárható..../ez rossz szó, mert ennek kellene az elvárnak lennie/ inkább nehezen ELKÉPZELHETŐ sajnos manapság, nem csak autók terén, de bármi más téren, hogy az eladó korrekt, tisztességes legyen. Ez az AAA autó a cikkek és a leírtak szerint ezt a inkorrektséget és tisztességtelenséget a felső határáig tolta a törvényességnek, néha még azt is túl lépve. Nem egyedi eset.

Erre a topic-ra egy Totalcar cikk alapján találtam rá.

Tanulságos.

Maga a tanulság pedig az számomra, hogy semmit nem lehet úgy eladni, venni, vagy komolyabb döntéseket megtenni bármilyen téren, hogy az ember legalább alap fokon nem néz utána. A bizalom, csak már mint fogalom létezik a családokon belül is, nem hogy egy idegennel szemben aki abból él amit elad. 

Azt pedig, hogy valakinek miért éri meg sok százezer mínusszal el adni /el adatni/ a nagy értékű ingóságait, ingatlanjait inkább, minthogy egy minimális időt és pénzt dobjon pár hirdetésre a neten...?? Ezt nem értem. 

Biztos vannak különleges esetek amikor hirtelen kell megszabadulni valamitől, de akkor is inkább el adnám magam kisebb árengedménnyel, mint egy jelentőssel el adassam mással.

 

Üdv.!

Előzmény: MrTA4 (2036)