Tücsök-koma Creative Commons License 2018.03.05 0 0 1796

Hát kinek a pap kinek a papné :)

Nem vagyok statikus, de anno tanultam, hogy egy tömör rúdacél az sokkal gyengébb mint egy négyszögletű üreges idomacél. Persze nyilván számít az átmérője is, de ugye a tömeg sem utolsó szempont.

 

Egyébként szerintem nagyon esztétikus az ajtó, nem tudom milyen élőben az Unisec. A Nivó nekem sem tetszett, mert az tényleg barkácskinézet. Viszont azért a PRS élettartam garanciát vállal. Nekem meg volt egy csomó egyéni igényem, amit ők meg tudtak valósítani.

 

Biztonság az érdekes kérdés. Attól függ mit tartasz otthon. Én más oldalról közelítem meg a témát. A bankokat rühellem, a széfszolgáltatásuk MNB felügyelt, azaz bármikor befagyasztható a tartalma, ha úgy alakul, pont mint a bankszámláé. A piacon lévő egyik legjobb céget pont ezért lehetetlenítette el az MNB (Tresory). Tehát marad részemről a "párnaciha"...

Ezért nálam lényeges szempont a biztonság. És ugye itt most csak a bejárati ajtóról beszélünk. És ami nagyon fontos, hogy diszkrét, nem hivalkodó.

 

Zárakról érdemes olvasni zárfeltörő oldalakat. Egy sima csapos zárat elég gyorsan ki lehet nyitni és pont nem a kombinációk száma a lényeg. 

Itt egy oldal érdemes elolvasni, vagy rákeresni a lockpiking kifejezésre, elég megdöbbentő.

http://www.origo.hu/techbazis/20131108-egy-perc-alatt-kinyilik-a-gagyi-ajtozar.html

 

Előzmény: MoMMarci (1794)