Desert Rat Creative Commons License 2018.03.04 0 1 970

Megint Winetou - izgalmas kalandvetítés. https://www.youtube.com/watch?v=epe_Dj5SQnw

 

Elkezdődött a server-konzol megoldás tanulmányozása és már konzolon hallgatom a légiforgalmat.

Két napja jelent meg az SDR-RADIO szerver-konzol programjának V3-as verziója itten ni: http://www.sdr-radio.com a weblapja.  Fontos tudni, hogy ez béta verzió, tehát lehetnek (és vannak!) benne még hibák.

 

A letöltést elég sok lapozgatás után lehet megtalálni, de itt a közvetlen címe: https://www.dropbox.com/s/uajkddra4qcp2yx/SDR-Radio%20V3%2C%2032-bit%2C%202018-03-02_0831.exe?dl=0

 

Nem kell keresni külön szerver és külön konzol programot, mert ez mindkettő (erre egy órám ment el)  Telepitése pofonegyszerű: klikk rá.  Teker és közben telepiteni akarja a Visual C++  futató moduljait - nyugodtan hagyjuk neki. A végén elindul és azonnal reklamálja, hogy nincs SDR forrás definíció és azonnal fel is ajánlja a definiálást. Lehet az ADD menüpontban fizikailag jelen lévő SDR forrást hozzáadni (ez akkor fog sikeres lenni ha előtte az SDR sticket beraktuk és a driverét telepitettük),.... De most NE ezt válasszuk, hanem a SEARCH (keresés) pontot, és abban sem valamilyen fizikailag létező dolgot, hanem az aján ott van, hogy "V3 Server".  

Meg kell adnunk a távoli szerver elérhetőségét. Én telepítettem egy távoli szervert (erről később), és kipróbálhatóak az alábbi ideiglenes paraméterekkel:

address:   elsinore. selfip. net      port:31689

username:   username

password:    password

server.id:  elsinore. selfip. net      (szóközök itt nem kellenek, csak az Index editora miatt tettem)

... aztán "search" és ha szerencsénk van akkor megtalálja.  Mégegyszerűbb, ha az SDRspace. com ablakra kattintva kikeressük a csatlakozni kiivánt szervert, jelen esetben a Lake Elsinore nevűt és katt, meg aztán OK ..stb.  Némi kattingatással hozzá lehet adni a definiciós listához. Sok ilyen definíció lehet, majd induláskor mindig kiválasztjuk melyik szervert szeretnénk hallgatni.

 

Vannak még hatalmas kérdőjelek (kb 4-6 órányit foglalkoztam csak ezzel a programmal), javaslom hallgatásra a 127.525MHz-et AM-ben, ami a Los Angelesben (LAX) leszállni akaró repülők bejelentkezési frekvenciája. Valami rejtély miatt  a jelszint sokkal gyengébb mint az SDR# -al próbálva, szerintem valami AGC beállitási izé lehet. Az RTL stickek nem pontos frekin mennek és kalibrálni kell őket, ehhez a példányhoz -60ppm tartozik amit egy menüpontban be lehet állítani.

 

Nekem már működik az egész (úgy ahogy), de azt nem tudom garantálni, hogy ez a privát használatú szerver mikor lesz bekapcsolva - bátran próbálkozzatok más publikus szerverekkel is:

A weblap alján látható ezek listája és állapota: http://www.sdrspace.com/Version-3

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Desert Rat (968)