Sziasztok,
Junkers Eurostar ZWE24-4 MFA kazánom van. (Nyáron vettem a házat, ez már adott volt benne)
Mechanikusan állíthatom rajta az előre menő fűtési és a csapból kifolyó melegvíz hőmérsékletét. Két kérdésem lenne, mert a leírásból nem értem.
1. Mi határozza meg, hová állítsam az előre menő hőmérsékletet, melyik a leggazdaságosabb állás? (23 fokot tartunk non-stop, ha otthon vagyunk, illetve hétközben mikor dolgozni megyünk 19 fokra vesszük le 7.00-15.00 között, majd 15.00-7.00 között 23 fokra állítjuk.)
2. Van ez az ECO üzemmód, mivel sok gáz fogy (2 szintX63m2-re múlt hónapban 450m3) ismét átolvastam a könyvecskét, de nem értem, mire jó. (2 helyen ír róla, az első helyen azt mondja, hogy ezt bekapcsolva 12 percenként vált fűtés és melegvíz készítés között, a másik helyen azt írja, hogy ezt bekapcsolva nem tartja a melegvíznél az előre beállított értéket, ezért hosszabb lesz a várakozási idő.
Mit javasoltok, melyik hőmérséklet szabályozót hová tekerjem (radiátoros rendszerem van), és ECO gombot használjam? Köszönöm!