Batkaa Creative Commons License 2018.02.23 0 0 130366

Megbocsáss, de láthatóan lövésed sincs a légierő lehetőségeiről.

Ami nem meglepő, mert a jelen szf dominanciájú honvédelmi vezetésnek sincs.

 

Valóban elég kevés az egyszázados légierő, a 14 gépet szükséges lenne kiegészíteni még minimum 4...6 géppel, kb. ez a "másfél század" már egy elégséges minimum lenne. Ez nem túl nagy költséggel megvalósítható lenne, hiszen az üzemeltetési bázis meg van.

 

Érdekelne az 50-60 gép mögé vizionált költségvonzat. Mig-21-esekkel még ment volna.

 

A légierő ugyanazokkal a bajokkal küzd, mint az egész szervezet. El kellene már felejteni, hogy "elszívja a pénzt". Van egy működő struktúra, mert a szerződés kiköti, hogy rá kell fordítani a szükségletnek megfelelő összeget. Ennek alapból működnie kellene lízing nélkül is, mindent elmond, hogy csak így működőképes a viszonyaink között.

Kapunk érte garantált rendelkezésre állást és egy olyan platformot, ami nagyon rugalmas, az igényeinknek teljes egészében megfelel.

A projekt hibája, hogy így is ott szabotálják, ahol lehet?

A platform és a körülötte kiépített struktúra sokkal többre képes, mint amit most kiveszünk belőle.

A légirendészeten túl valós légifölényt képviselt mostanáig a Kárpát-medencében, amit a románok F-16-osai most ellensúlyoznak, de egy kis fejlesztéssel még mindig tartható lenne némi lépéselőny.

A platform csapásmérésre fölszerelhető, ha költenénk a fegyverzetre. Nem csak közvetlen légitámogatásra, de mélységi csapásmérésre is alkalmas.

Felderítő kapacitása is jobban kihasználható lenne, ha költenénk rá, de még jelen állapotban is jelentős.

A platform fejleszthető, még akár 20-25 évig rendszerben tartható.

 

Summázva egy nagyon komoly, hosszú távon fenntartható, továbbfejleszthető, nagy harcértékű fegyverrendszere a MH-nek, jó lenne végre így tekinteni rá.

Előzmény: Törölt nick (130351)