V43 1279 Creative Commons License 2018.02.23 0 0 4042

Szia!

A véleményeddel nem vagy egyedül.

Nem akarlak kiábrándítani, de a napi 2 pár Bz finoman fogalmazva sincsen tömve, én legalábbis kétszer utaztam, már két vonatpáros időben, egyszer végig Csornától Pápáig, egyszer pedig Csorna-Szany között és egyszer sem tapasztaltam tömeges érdeklődést. Voltak páran a motorkocsin de maradt még bőven szabad 4-es hely, megállásonként pedig szépen elfogytak az emberek.

Nagyon sajnálom, hogy az újranyitás után nem sokkal ismét sikerül itt tartani ezen a vonalon, évek óta. Még volt több vonat, addig többen is utaztak, ezt szintén tapasztalatból mondom.

Megoldás? Több vonat, minimum napi 4-5 és talán Pápán túli eljutás: például nem szerelvénymenetben, hanem meghirdetett vonatként közlekedne reggel Cell-Pápa-Csorna viszonylatban este pedig vissza, de ez is csak egy gyenge ötletelés a mai viszonyok között. Törvénybe van foglalva, hogy elégséges szolgáltatás a napi 2 vonatpár, tehát politkai okokból az újbóli bezárása nem várható.

Buszos ráhordás nem hiszem, hogy még lenne, mire is működne? 2 vonatra egy napon aligha.

Sajnos megfelelő alternatíva híján a busz viszi el az utasok nagy többségét. Még egyszer hangsúlyozom: több vonatra, amik megfelelő időben, megfelelő csatlakozásokkal közlekednének, lenne igény.

Előzmény: h.zsolt1994 (4041)