Surveillance
2018.02.22
|
|
0 0
749
|
Érdekes! Eddig soha nem hallottam az antropozófiáról (lehet hogy hallottam, csak nem jegyeztem meg) de valahogy a dolgokat mindig hasonlóképpen gondoltam. Az fogott meg benne, hogy az embernek van egy érzékfeletti része. Ez teljesen összevág a tudományokkal, még a matematikával is. Hiszen a komplex számoknak is van egy reális és egy képzetes részük. Lehet venni 5 kg. krumplit de nem lehet venni "i" kg. répát. A kozmológiában is a legfontosabb faktor a "láthatatlan" sötét anyag meg energia, ami bizonyos szempontból szintén érzékfeletti. Az a szó "érzékfeletti" is teljesen le van járatva, mert mindenki valami mumus-mumust képzel el alatta. Pedig ha világ végtelen, akkor könnyen belátható, hogy végtelen sok jelenség nem "kompatibilis" az öt érzékszervünkkel. Egyébként ki tud hinni abban a marhaságban, hogy a végtelen gazdagságú világ megértésére elég 5 (azaz öt) érzékszerv? Ráadásul az a korlátoltság teteje, ha valaki azt állítja, hogy az öt érzékszerv teljesen elég a Világegyetem megértéséhez. Amúgy H.G. Wells a Vakok országa c. könyvben is a vakok azt gondolták, hogy nincs látás és minden, ami a látást bizonyítaná, tulajdonképpen csak szélhámosság meg átverés. |
Előzmény: Rejtélyvadász (723)
|
|