toureaux Creative Commons License 2018.02.20 0 1 1062

Heló Mindenkinek!

 

Arra gondoltam, ezzel kellett volna kezdeni:

 

Két éve van a SKIF M1-es Szovjet űrtechnikám. Másfél éve voltunk is vele heten ( két felnőtt + 5 gyerek ) két hetet nyaralni. Jómagam nagyon szeretem a nomádiát. Anya már nem annyira. Neki is jó volt a fedőn aludni, nem a hepe-hupás földön. 

Addig csak sátorban nyomtuk, ez lényegesen magasabb komfort fokozat.

Kicsit tartottam a beázástól, de valóban mihelyt vizet kap a vászon, egyből megdagad és vízhatlanná válik.

 

Végigolvasva az utolsó öt oldalt pár gondolatra hadd reagáljak:

 

Volt itt kérdés, vízhatlan-e? igen. Két hét alatt többször is nem áztunk be.

A régi Szovjet gumi nekem is fent van. Még gyári-szőrös, de már repedezett. Persze, hogy sokáig bírja, mert ők anyagfelhasználáson sosem spóroltak. Ezért is bírják sokáig ezek a gumik is. Nem tudom, menettulajdonságokat hogyan befolyásolja egy új, könnyebb gumi. Feljebb kerül a tömegközéppont-nem jó. Meg kanyarban sem csúszik ki, mert tapad a kerék. Inkább borul... nem jó

 

- Agárdon jártunk, nagyon puritán a kemping, de tiszta, élhető. Ott nem is tűnt fel a retró sátrunk, annyira a múltban élnek.

- Faddon nagyon gáz a mosdó, inkább házban aludtunk... Meg azért is, mert nagy vihar készülődött. A kempingben nem nyírják a füvet, a hatalmas fákról lehulló gallyakat, nagyobb ágakat nem szedik össze. ( Mi van, ha a szélben fejünkre esik egy nagyobb ág? ) Nincs a helyhez áram, stb.

- Abaligetről csak jókat tudok írni. Tiszta, rendes, kultúrált.

- Szeged nagy királyság! Azt is mindenkinek ajánlom. Tiszta, igényes, jól szervezett kemping.

 

Úgy vettem a futót, hogy ki van alakítva csónak szállítására is. Ettől persze nehezebb felhajtani a fedőt, de stabilabb is. Csónakkal sem mondhatnám instabilnak- nyilván jobban billeg-  a futót kanyarokban 60 kg-os csónakkal + vasalással a tetején. Ráadásul az egyik lengéscsillapító rossz. Persze tudatában kell lenni, hogy az autó mögött ott van a futó. Úgy kell lassítani, gyorsítani, de leginkább kanyarodni. Amikor Szegeden voltunk, biciklik voltak a Skifen, jó magasak. Akkor sem éreztem, hogy fel akarna borulni mögöttem.

 

Jó volt most felidézni az emlékeket. Idén muszáj lesz menni vhová vele.