Bár biztatónak tűnik, de nemigen segít, hogy közvetlenül neki utalnak, joggal mondhatja a bank, hogy én hoztam a kivitelezőt, az én felelősségem.
Én amúgy úgy jártam, hogy egy kvázi ismerősnek adtam pénzt anyagra. A melót elkezdte, kért még egy kis pénzt, aztán többet sem láttam. A tartozást elismerte, ígérte a visszafizetést, aztán beszélt egy ügyvéddel és mindenféle extra ktg-eket kamuzott a rendőrségen. Cáfoltuk, de lezárták bcs hiányában. Fellebbeztünk, az ügyészség további nyomozást rendelt el, az minket igazolt, erre megint lezárták... Újabb fellebbezést már elutasította az ügyészség... Az elutasítás alapja az volt, hogy nem állapítható meg, hogy eleve át akart baszni. Az nem zavarta egyik szervet sem, hogy folyamatosan azt mondta, megvan az anyag, aztán a rendőröknek elismerte, hogy nem vette meg. De biztos nem akart átverni.
Hab a tortán, hogy polgári pert nem tudtunk indítani, mert közben hivatalosan hajléktalan lett. A rendőrnek elmondta, Pesten dolgozik és munkásszállón lakik, de NEM mondja meg a céget és NEM mondja meg a címet. A rendőr meg ráhagyta...