bombaba Creative Commons License 2018.02.19 0 0 25596

Koktélokban szerintem a Mexikói, Tahiti, Karibi a használatos akár szeletelve, akár a leve. 

A világ más részein más fajták is előfordulhatnak, Ázsiában van/lehet még  egyéb fajta számtalan, ami nálunk nem vált ismertté.

A főzés, sütés más kérdés. Ha a héjreszelékre gondolsz, mint ízesítőre, akkor a fentiek keserűek, én nem használom ilyen célra.  Erre a normál citromok (pl. a Lisboa), a Nápolyi lime (C.Aurantifolia La Vallette) alkalmas (civil nevén francia citrom), a Meyernek nagyon vékony a héja és kevésbé ízes.  Ízesítőként még a Buddha keze is jó lehet, de ezt még nem próbáltam.

"miszerint színe zöld" - erről is folyt mér eszmecsere. Némelyik nem is zöld, ha érett.

A cédrátok felhasználásáról sokat írtam az utóbbi időben.

Előzmény: Amita13 (25595)