mdk01 Creative Commons License 2018.02.16 0 0 86704

Köszönöm, hogy megnézted.

Itt a cikk amiből erre gondoltam.

http://www.automotor.hu/tanacsado/ne-dadogjon-360431/

 

Ezekből gondoltam erre.:

A hibajelenség, hogy az alapjárat nem stabil, ciklikusan no, majd visszaesik, mint egy versenyautó a bemelegítési üzemben. Az ok, hogy az alapjárati motor nem képes finomszabályozásra. Így egyszer elszegényedik a keverék, mire az elektronika rádúsít, felszökik az alapjárat, erre az elektronika elveszi az üzemanyagot, esik a fordulatszám, mindeközben az alapjárati motor nem képes annyi levegőt juttatni a hengerekbe, hogy ideális legyen a keverési arány, csak kullog az események után.

Jellemző, hogy hidegüzemben a hiba nem jelentkezik, hiszen ilyenkor emelt alapjárati fordulatszámon, dús keverékkel üzemel a motor. Durva esetben a gázról lelépve leáll a motor, vagy üzemmelegen egyre magasabbra kúszik az alapjárat, s egyre nagyobb amplitúdóval túráztatja magát a motor. További hibajel lehet, ha üresjáratban a gázt adva felpörgetjük a motort, majd a gázt elvéve a fordulatszám nagyon lassan esik vissza. A hibajelenségek külön-külön, vagy együtt is jelentkezhetnek.

 

Reggel mikor elindulok 2000 rpm az alapjárat, és ilyen magas alapjárattal ha megállok és üresbe rakom nincs ez a ciklikus rezgés, de ha visszamegy 1-2 km után 1000rpm környékére az alapjárat és úgy állok meg akkor jön ez a ciklikus rezgés, mint mikor az alapjáratot himbálja. Miután bemelegszik a motor már nem csinál ilyet. Tehát csak 1000rpm környékén, de még a rendes bemelegedés előtt csinálja. Nem tudom mennyi ideig van dúsítás de lehet a levegőhöz képest túl sok üzemanyagot nyom be, és miután visszaesik az alapjárat, akkor lesz észrevehető a probléma. Egyébként sztem magasabb a fogyasztásom mint az indokolt lenne kb. 1 literrel.

Mikor korábban jöttem a hullámzó gyorsulás problémámmal sztem az is ide vezethető vissza, mert ez a ciklikusság egyenlő a hullámzó gyorsulással.

A fordulatszám is lassan megy vissza, már azt régebb óta figyeltem.

Nem tudom melyik alkatrész produkálhat ilyen problémát, ha nincs alapjárati szelep, márpedig igazad lesz, mert megnéztem.

Köszi mégegyszer

 

Előzmény: OsziM6MPS (86676)