gázbev-kérdés Creative Commons License 2018.02.15 0 0 97803

Köszönöm kommentedet!

Nagyon jól hangzik ez a napelem+elektromos kazán cucc.

Kérdésedre válaszolva (elviccelve) én azt sem tudom egy is minek kell? :)

Félek, hogy az egész gázbevezetősdinek nem ez az egyetlen kritikus pontja.

Tavaly ősszel volt már egy köröm, és már gáztervezőt sem sikerült találni (4 embernél próbálkoztam, mind csurig volt melóval)

Tokkal-vonóval szállító generálkivitelező találásánál még rosszabb a helyzet.

Magyarán nagyon pörög ez a gázbevezetési ipar és vagy nem tudok felszállni a vonatra, vagy brutálisan drágán (sejtésem szerint bőven 7 számjegyű összegért, saccperkábé szumma 1.2-1.3 milla).

Csak azt nem értem, hogy ha összemérhető a gázbevezetés és napelem+villanykazán beruházási összege, akkor mi szól a gáz mellett, ha az energiám (fűtéssel együtt) ingyen lesz a továbbiakban.

Vagy megfordítva egy gázbevezetés miért nem tud kijönni párszázezerből, ami még alternatívát jelentene kisebb tőkéjű embereknél.

Mivel szerencsésen déli fekvésű a házam (tetője) meg 40 fokos szögű így nekem elég a fajlagosan legolcsóbb napelemrendszer.

Webes napelemkalkulátorokat kitöltve bruttó 1.2-1.7 milláig szórt a kulcsrakész napelemrendszerek telepítése (úgy hogy versengenek az ügyfelekért)

És az 1.28 millás legolcsóbb is elég lehet a fűtést is tartalmazó villanyszámla teljes lenullázásához.

10 év alatt visszakapom a mostani beruházás összegét és van "ingyenenergiám".

A garancia is jól hangzik van ahol 10+ év helyszíni garancia, 20-30 év 80%-ig csökkenő teljesítmény garancia, azaz ezen ígéretek szerint 10 év után nem kell újra nulláról kezdeni.

Marhára tetszik, hogy 1-2 nap alatt pikkpakk telepítik (ígéret szerint ezt is).

Más kérdés, hogy 2-4hét a szállítás, az Eon-ügyintézés (csomga részeként) meg egyenesen 3 hónap.

16A megszakító is elég neki, villanyhálózatot sem kell tehát bővítenem.

Az mondjuk fáj, hogy nyerészkedni nem lehet a visszaosztott áramon (pár ezer forint nyerhető csak ki maximum, 0% adó mellett)

Hihetetlen látni ezt a fejlődést, meg pont jó, hogy nekem pont most van ilyesmire szükségem.

Bennem az élt, hogy ilyen rendszerek alapból 3+ milláról indulnak.

Én ugye adott szituban vagyok (pár éve telepített radiátorrendszer) erősen determinál/behatárol fix/megkerülhetetlen pontként.

Nálam ezért (1) fa/vegyes kazán (2) gázkazán (3) napelem+villanykazán és (4) hőszivattyú jön szóba csak a fentiek miatt.

A fa kiesett: brutális faár-emelkedés miatt, egy téli szezon 330.000 Ft+fuvar. No way.

Gázról volt szó: 10 éves távlatban havi 10.000-be kerül a beruházás és erre jön még (az ugyan jelenleg olcsó) gázfogyasztás.

Napelem+villany: 10 éves távlatban havi 10.000-be kerül ez is, de nincs plusz fogyasztási költség/karbantartás. Ráadásul "tisztább szárazabb érzés" az egész.

Hőszivattyú: ennek is utánamentem, ma már 1.1 milláért is lehet készülékhez jutni. Viszont hiába kevesebb meg jóval (40%-kal) olcsóbb a h-tarifás fogyasztás, azért azt csak ki kell fizetni 10 éven át.

Előzmény: nagykunsági (97796)