Énvagyokmagam Creative Commons License 2018.02.15 0 0 28181

Uff! :-)

Szia!

 

1

három nap van rá, hogy elolvasd a tervezetet. Nem tudom, lehet igazad van ebben, mert nekem még ilyent nem mondtak, de azt sem, hogy nem. Mindenesetre olvashattad lentebb is, más is járt már úgy, hogy más volt a szerződésben amit átolvasott és más abban amit elé toltak aláírásra. Erről írtam én is még lentebb. Ennyiből pedig az egészet lehet ismét átolvasni és esetleg értelmezni.

 

2

Szerintem azért fektet sok ember nagyobb hangsúlyt arra, mert azt gondolja a másik esetben szakemberek állnak mellette és körülötte. Az ő szavukra adhat. Sajnos ma már nem abban a korban élünk amikor valamire kezet adnak akkor az úgy is lesz. De, azt gondolom, ha elmegy valaki telefont venni (itt a nagy átlagra gondolok, önmagam is beleértve) és egy szakembernek titulált valaki ott duruzsol a fülébe, hogy ne ezt vedd meg, hanem azt és sorolja az adatokat és a képességeit, hogy miért ezt. Valószínű, hogy rábeszéli. Autóvásárlással, mindennel így van szerintem. Csakhogy egy telefon vásárlásnál nincs melletted több "szakember". 

Amikor felépítek egy ingatlant azt teljes mértékben papíron és fényképekkel is dokumentálom. Tehát amikor eladok egy házat, viszem a laptopom, beleteszem a pendrájvot és végiglapozom a vevővel egyetemben és elmagyarázok mindent. Természetesen az adathordozót átadom. Ha kell akkor természetesen másik építőipari szakembert is hozhat az illető, hogy ellenőrizze az állításom, illetve kérdezzen olyan dolgokról amelyeket esetleg nem említek.  Szerintem ez így korrekt. 

 

3

Szerintem az ügyvéd azért kap..vagyis az én véleményem szerint neki azért jár ez esetben a teljes díj, mert megtette amire hivatott. Elkészítette az adásvételi szerződést és megindította az adásvételt. 

"Az ingatlanközvetítői szerződés - jogászok fogalmazták" Úgy is át fogalmazhatnánk  ezt a mondatot.: A jogászok az ingatlanközvetítőknek fogalmazták meg a szerződést. Mivel ők bízták meg ezért természetesen az ő jogait és lehetőségeit helyezték előtérbe.  Az utolsó mondatról már leírtam a véleményem.

Mi csak beszélgetünk.  :-)

 

Üdv.!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: hiteltudor (28179)