a tömeg az tömeg Creative Commons License 2018.02.14 0 0 234

  Nos a bővítésről, mert írtam,  hogy többféle van.

 Igen.

Van egyszer alapesetben a csatlakozási bővítés.

 Egy háztartásban lehet  16 Amperes biztosíték, 25  Amperes és 32  Amperes vagy annál több.  

 Minden Amp tartozik egy teljesítmény  mondjuk durván a 3,5  kW és a 7,5 kW között. Aztán  minden  háztartás  több áramkört használhat ezekhez a csatlakozási teljesítményekhez.

 nálam pl.  a 25  Amp-hez van  4 áramkör a megfelelő biztosítékkal.

 Ha egy  nagy teljesítményű fogyasztót szeretnénk üzemeltetni, akkor először megnézzük a csatlakozási  biztosítékot , hogy az megfele e. Legtöbbször igen, ha 25 vagy 32 Amp van. DE magához a fogyasztóhoz menő vezetéket is meg kell vizsgálni és ha kevés bővíteni kell. Így a mosógép, mosogató, szárító, hősug. , tárolós bojlerek és egyéb 1 kW -nál nagyobb teljesítményű készülékeknél ez biztos hogy felmerül, tehát az odamenő vezetéket kell nagyobb terhelhetőségűvé tenni... bővíteni.

 

 

 

 Csakhogy az átfolyósak  és a fűtések nem nagy teljesítményűek, hanem nagyon nagyok, legalább is a normál háztartások  igényeihez képest, pl az átfolyósok  7 -8 kW nál kezdődnek és   10 kW körül is lehetnek, tehát legtöbbször a csatlakozási teljesítményt is bővíteni kell.

 Az meg költséges, sőt vannak társasházak ahol nem megy..., nem engedik, mert már így is túlterhelt a társasház... másnak is kell az energia.

 na itt csalódnak azok akik átfolyóssal kacérkodnak, vagy azok aki a meglévő létező gázfűtésüket akarják lecserélni jólhangzó norvég meg egyéb csodákra.

 Van nekik a gázóránál vagy  40 kW-nyi  teljesítmény a villanyon meg talán 5 kW, mégis a villany fűtéssel vagy az átfolyóssal kacérkodnak.

 

 

 De hát a szerelem ilyen. Vak !

Előzmény: a tömeg az tömeg (232)