JPmiaou Creative Commons License 2018.02.13 0 0 18100

Ugyanúgy, mint a magyar filmeknél, némelyiket lehet, némelyiket nem. Nem lehet a katalógusból megállapítani, hogy mi lesz, és akármikor változhat a helyzet. (Kopogjam le, de eddig még mindig csak jó irányban.)

 

Például Felsőlövő evangélikus december elején még csak filmszámot mutatott a katalógusban, a DGS alatt semmit, és természetesen csak filmtekercs ikont. A programmal lekérdezve jöttek csak elő a DGS számok. Azóta az ikon nem változott, de a DGS oszlopban ott vannak a számok, tehát nem kell a gyűjteményt lekérdezni, lehet egyből a filmböngészőt használni.

 

Másik példám Bőny (Győr m.), szintén evangélikus: két hónappal ezelőtt a programmal se lehetett nézni. A lekérdezett számmal csak kis kockában X jött fel a filmböngészőben. Januárban pont születésnapi ajándékként tapasztaltam, hogy jé, most már működik. (Nyomban letöltöttem az egészet.)

 

Most nem találok rá konkrét példát, de van olyan is, hogy a katalógusból a szám a weboldalon is működik (tehát a .../search/film/00NNNNNNN-be az N-ek helyére beírva).

 

A programot elég gyakran használom angol filmek nézésére, és ott is ugyanilyen kavart a helyzet. Van amit így lehet nézni, van amit csak úgy, van amit sehogy, és abból, hogy mi van a katalógusban, nem lehet tudni semmit.

Előzmény: vörösvári (18098)