For-dzsi Creative Commons License 2018.02.12 0 0 28149

Nézd, a CSOK szabályozás - bár igazából ezt nem kívánja rendezni - kifejezetten lehetővé teszi a foglaló adását. A véterár 10%-ának megfelelő összeget készpénzben át lehet adni, a többit utalni kell. ennyi van erről.

A készpénzes összeg vagy vételárelőleg vagy foglaló. A foglaló a szerződéses biztosíték, jellemzően ez szokott szerepelni a szerződésekben. Ha úgy rendelkezik az aláírt szerződés, hogy akkor nem tekinthető foglalónak az átadott összeg, ha a banki bírálat miatt hiúsul meg az üzlet, egyértelműn a leendő vevő érdekét szolgálja. Ez a rendelkezés véletlenül nem kerül be egy szerződésbe-. Le akarták védeni a kockázatot, ha nem kap kölcsönt a vevő, a CSOK-ot is bukja, ha nem tudja a vételár CSOk-on felüli részének finanszírozását igazolni. A bankot egyébként nem érdekli, hogy mi lesz a foglalóval, ha nincs CSOK. Én elhiszem, hogy a vevők naívak és az ügyvéd túlbiztosította, de ez tulajdonképpen mindegy.

 

Javasold, hogy módosítsátok a szerződést, ebben a pontban, hiszen ők sem akarták ezt. A válasz az lesz, hogy nem lehet, a bank nem engedi. :-)    

Előzmény: Énvagyokmagam (28147)