Törölt nick Creative Commons License 2018.02.10 0 2 20067

Köszönöm, hogy írtál.

Ez a laktanya a falutól a Bakony felé  volt kb. olyan 1,5 km-re észak felé. A Google térképén van valami repülőtér féle a vá. végénél(akkor termény daráló volt), onnan indul út - földút? - felfelé emelkedően. Földszintes, kis modern laktanya épület volt, összesen 3 szakasznyian - század - voltunk kb. 70-en.

A "völgyben" a Nitrokémia gyár raktárai voltak - ha jól emlékszem talán 6 - ott "tanultuk" az őrségben állás "titkait". A laktanyától ez úgy 150-200 m lehetett. Ott járkáltak el az orosz fiúk éjjel-nappal és sokszor megálltak a kerítés mellett az éppen ott lévő őrrel beszélgetni meg csencselni. Mindíg nagyon barátságosan viselkedtek.

 

A századunk a Bakonysárkányi századdal együtt a győri zászlóaljhoz tartozott. Újonc kiképzésen én is Győrben voltam.

A győri laktanya a Szt.István út - Gárdonyi G. u. sarkán lévő egykori Pénzügyi Palota épületében volt. Onnan jártunk ki gyalogmenetben minden nap Likócsra.

 

Amikor megszűnt a karhatalom 1973-ban, állítólag ez a kis laktanya az oroszoké lett és - ha igaz - lőszerraktár volt.

A Google műhold képen valami romfélék még látszanak.

Még annyit, hogy amikor leszereltem azt mondtam, soha nem akarok látni semmit ami emlékeztet, most már viszont szeretném látni az említett helyeket. Nem volt az olyan rossz mint amilyennek akkor éreztem.

 

Köszönöm, hogy érdeklődtél, ha tudsz valamit jelezd légyszíves.

 

Köszönettel :)

Előzmény: charlie21 (20065)