Tommmer Creative Commons License 2018.02.10 0 0 42

Tisztelt nagyérdemű,
új helyre költöztem tavaly nyáron és sokszor megkért a szomszéd öreg bácsi hogy segítsek neki ezt-azt a kertben/bevásárolni stb.
mivel nincsenek rokonai, felvetette most, hogy kössünk eltartási szerződést (feleségem diplomás ápolónő).
mindhárom fél úgy gondolja ez egy jó lehetőség lehet mindenkinek én csak arra lennék kiváncsi hogy pontosan milyen buktatói vannak egy eltartási szerződésnek? a bácsi úgy gondolta hogy eltartási szerződés életbe lépésekor(holnap) elajándékozná az ingatlanját nekünk. (ekkor ha jól gondolom nekünk szja fizetési kötelezettségünk keletkezik az ajándékozás jogcíme miatt. ezen túl naponta gondoskodnánk róla nyugdíja feléből pedig élelmiszert/ruhát/rezsit vennénk neki. ez lenne az életjáradéki díj?
a kérdéseim az hogy mi történik ha x hónap/év múlva megromlik a viszonyunk? ki lehetne lépni a szerződésből?keletkezik e extra fizetési kötelezettségünk? mi történik ha rövid időn belül elhalálozik?(jelenleg 67 éves és elég jó fizikai/szellemi állapotban van). halála esetén mi történik az ő egyéb ingóságaival pl autó/bankbetét stb. mi történik ha én+feleségem halunk meg? átszáll-e a tartási szerződés gyermekeimre?

eltartási szerződést ügyvéd előtt aláírni és kész? vagy kell-e még valamelyik hivatalba lepecsételni ezt a papírt?