Aszpirin Creative Commons License 2018.02.07 0 1 1755

Szia! A barometrikus magasságmérés ilyen. Befolyásolja az időjárás, mert légnyomás alapján állapítja meg a magasságot. Ami egyik napról a másikra megváltozhta. Mármint a légnyomás. Kalibrálni kell induláskor. Ami úgy néz ki, hogy egy olyan helyen, aminek tudod a tengerszint feletti magasságát, szépen beállítod az órán a magasságot annyira (a legközelebbi 0 vagy 5 végződésűre). Ennyi. az óra kézikönyvében benne van, hogyan kell ezt a műveletet elvégezni. Utána pontos lesz (legalábbis aznap, ha nem jön valami drasztikus front napközben).

 Amint a másik topikban írtam, én egy Protrek PRW5000-est használok évek óta, nagyon szuper cucc. A tiéd joval újabb típus, ezert valószínűleg még szuperebb...

De ezeket nem repülőgéphez tervezték, szóval a magasságot bizonyos pontossággal képesek mutatni. Sűrűn akkor fogod nézegetni, amikor mondjuk 1500 métert kell egyhuzamban felfelé menni, na ott az utolsó 500 méteren sokszor ranézel majd, mennyi van még hátra ☺ És plus-mínusz 10-15 méter olankor nem igazán számít :-)

Nálam folyamatosan mindig a magasságérték van a kis digitális kijelzőn, amikor magashegyi túrázok.

Előzmény: Levendula125 (1753)