almacsiga Creative Commons License 2018.02.06 0 0 58427

Ne haragudj, de amit leírtál azok mögé nem sok konkrétumot tettél.

Épp előtte vezettem le, hogy szerintem miért nem olcsóbb a hitel+LTP. Számokat is írtam a saját példámból.

Nem mindegy hogy feltételezünk valamit, vagy ki is számoljuk és tudjuk, hogy hogy van.

Ha akarnám én is egyben kifizethetném az egészet, de nem akarom, mert ezt az EU 90%-ban megteszi helyettem.

Persze ha valakinek az nem számít, hogy a saját pénzét teszi be egyszerre egy 10 év alatt megtérülő dologba, annak ez adminisztráció, meg utánjárás szempontjából egyszerűbb.

Igazad van tuti megoldás nincs. Mindenki választhatja a neki legjobbnak ítélt megoldást. Mindenesetre az én véleményem az, hogy most van ez a lehetőség és jelenleg nincs jobb, csak egyszerűbb ha van pénzed és nem akarsz pályázatost játszani :-)

Az hogy szerinted ha valaki több dolgot is akar korszerűsíteni akkor problémásabb a GINOP, csak annyiban igaz, hogy mint bármilyen hitelnél, nyilván a GINOP-nál is alá kell támasztani kivitelezői nyilatkozatokkal, hogy mire akarod költeni a pénzt és ehhez több nyilatkozat is kell, ha több kivitelező csinálja. Ettől ez még nem problémás. A cég kitölti és csatolod a többihez.

Szintén leírtam már és aki látott már energetikai tanúsítványt az láthatta, hogy a tanúsítvány az ingatlant teljességében vizsgálja energiahatékonyság szempontjából. Tehát ha csak napelemet akarok, akkor is felmérik az összes nyílászárót, falat, fűtés, HMV-t stb. Tehát valószínűleg ebből a szempontból semmi plusszt nem igényel a GINOP  energetikai tanúsítvány szempontjából, ha több dolgot szeretne korszerűsíteni az ember.

Előzmény: MZ/Y (58425)