Lajesz1 Creative Commons License 2018.02.06 0 0 14988

Szia,

 

A 140.e km-es "nagyszerviz"-t a Wallis-nál csináltattam, ha jól emlékezem tokkal-vonóval 300.e körül volt (minden ami elő van írva: szíjak, pollen-, levegő-, olajszűrő, egy kis komputeres himi-humi, stb., kb. 1 napos meló). A sima 20.e-kénti olajcsere asszem 100.e körül mozog. Nekem fontos a vezetett szervizkönyv, ezért ezeket ott csináltatom.

Én 3 éve hoztam magamnak egy 2009.09. havi (kb. 5 és fél éves) 4.7-est. Nem kapkodtam el, előtte kb. egy évig néztem a netet és a végén egy európai körúttal egybekötve nagyon alaposan megnéztem 4 db-ot. És egy hét múlva a legjobbért visszamentem. :)  De az autó meg is hálálja az elővigyázatosságot, ugyanis a 3 év (30.e km) alatt egy kiegyenlítő tartályon (elkezdett szivárogni, 8.e Ft anyagár) kívül a hátsó futóműben kellett 2 db összekötőt cserélni, de valami "gyári akció" lehetett rajta, mert a Wallisnál "jóárasították" a cuccot. Az Il Topolino-s kollégák pedig korrektül kicserélték.

Városban csak akkor kapom elő, ha a párom lenyúlja a kicsit. Na meg akkor, amikor úgy érzem reggel, hogy aznap jár nekem. :)

Egyébként nincs vele gond bent sem, nyugisan is lehet vele járni. A tömegénél fogva kivasal minden úthibát. Itt 25 liter körüli fogyasztás a reális.

Városon kívül viszont egyenesen Isten. Amit imád - és én is - az, a jó minőségű szerpentin. De szigorúan csak felfelé!!! Ezt a manóvert csakis leengedett ablakkal szabad végrehajtani, de télen is (fix az állandó fülgyulladás)! Abbahagyhatatlan!!! Egyébként 130-nál 11-12 liter a fogyasztás.

"Átnézésre" mind a 2 csapatot ajánlom. Mondjuk én azért választottam a hivatalos szervizt (Wallis), mert ha valami olyan dolgot vesznek észre amit én kint nem láttam - pl. mégis volt sérülés az autón, csak túl szépen csinálták meg, komputer nem stimmel, stb. -, akkor majd egyből egy "hivatalos papír"-ral tudjam a reklamációt intézni. De szerencsére nem volt semmi gáz. Illetve ők az autó elektronikájában lévő szervizadatokat is ki tudják olvasni, így egyből kiderül ha turpisság van a garancia füzetben... Mondjuk én, a kiszemelt autók összes papírját előre elkértem (e-mailben) és leleveleztem - azaz visszaigazoltattam - a szervizbejegyzéseket a bélyegzőn lévő hivatalos Maserati szervizzel. Jó dolog a számla másolat is, de manapság olyat bárki tud (és szervizkönyvet is...). A legmegnyugtatóbb az autó elektronikája, ami a szervizek alatt a diagnosztikai számítógépen keresztül szigorúan a gyári szerverrel kommunikál! Aki abba bele tudna nyúlni, na, az nem itt érvényesítené a tehetségét :)

Elővigyázatos és sikeres vásárlást kívánok!

Egyébként bogarat ültettél a fülembe... lehet, hogy el kéne adnom Neked az autómat, és venni egy 3 évvel fiatalabb (azaz egy 2012-es) GT S-t?!? Hááát, nem is tudom... :)

 

Előzmény: baal (14987)