zsanna Creative Commons License 2018.02.05 0 0 52564

Ezt a koraszülöttes részt valóban nem tudtam. Most elővettem az EB törvényt, hogy megnézzem, miért is nem tűnt ez fel nekem. Hát azért, mert - szokás szerint - nem a konkrétumot írják itt le, hanem csak annyit, hogy "kivéve a koraszülött gyerekek esetében a szülési szabadságra vonatkozó rendelkezés alkalmazásakor."  De hogy konkrétan melyik jogszabály melyik paragrafusa ír erről, arra itt speciel nem utal semmi. Pedig hát tele szokták rakni ilyen kereszt-hivatkozásokkal az egyes jogszabályokat. Így meg eszembe se jutott, hogy keresgessem, ez vajon mit jelenthet?

 

Utána olvastam ennek az általad betett linken is. És azért szerintem egy valamit még nem árt pontosítani, mert ahogy írod, szerintem némi félreértés mégis van. Ezt írod: 

 

Tehát ha pl. 3 hónapig kórházban van a koraszülött gyerkőc, arra az időre szülési szab. helyett táppénzt kér valaki (GYÁP - 1 éves korig teljes időtartamra jár, nincs max. nap) majd a kórházi távozástól kezdve kéri a CSED-et, amit az 1 éves halasztási lehetőség miatt végig meg fog kapni. 

 

Ebből én azt veszem le, úgy gondolod, hogy ha a 3 hónap kórházi kezelés után igénylitek a CSED-et, akkor az a baba 1 éves koráig, azaz még 9 hónapig fog járni. Ez nem így van. A CSED 168 nap, minden esetben, és ennek igénybevétele kitolódik a baba 1 éves koráig. Tehát az igénybevétel, de nem a hosszúság. Ha 3 hónapos korától igénylitek, akkor a baba 9 hónapos koráig jár, de nem lesz hosszabb, mint 168 nap. 

 

És remélem, hogy minden rendben lesz majd. Sok-sok energiát a kicsinek, és kitartást Nektek :-) 

 

 

Előzmény: Tottone (52562)