Sziasztok!
Pana 9kW-os hőszivattyút, hmv tartállyal, padlófűtéssel és mennyezethűtéssel szeretnék épülő házunkba.
Az a baj, hogy a gépésztervezőm mondhatni cserben hagyott és szeptember óta szinte semmit sem csinált így a kivitelezőm elkezdte a saját gépésze által megépíteni a rendszert.
Így viszont nem teljesen úgy alakul a dolog, ahogy azt szerettem volna - vagy legalábbis nem vagyok meggyőződve róla teljesen.
A rendszert úgy szerettem volna kiépíttetni, hogy 4 zónára legyen osztva fűtés szempontjából. Két osztó-gyűjtő lett kiépítve eddig ill. a hozzájuk vezető csövek.
A kivitelezőm szerint, és erről megerősítettek mások is a hőszivattyú nem képes 4 termosztátot kezelni, csak egyet, illetve kiegészítő panellel kettőt.
A kivitelező gépésze azt tanácsolja, hogy egy okos műszerésszel találjunk egy relés vezérlést - ezzel csak az a baj, hogy nincs ilyen okos műszerész ismerősöm...
Azóta hallottam már, különböző megoldásokat, mint pl. puffertartály és plusz szivattyú beépítése és annak vezérlése zónavezérlővel és termoszelepekkel.
Nincs véletlen valakinek ilyen rendszere kiépítve, aki tudna tanácsot adni ebben a helyzetben?
Vagy esetleg egy hozzáértő gépész, aki segítene?