Sir Gunar Creative Commons License 2018.02.01 -2 1 81974

Akkor csak ugy aki leszólt, leírnám, nem a DPF fenntartása a gondom, hanem hogy a VW összerakott egy olyant ami szar és ezzel az erővel akkor a hibásan, vagy hamar elkopó és motorhibát okozó olajszivattyút sem kellene megkerülni, hanem bután várni mikor szétmegy tőle a motor.

Van aki így gondolkozik van aki tesz a nagyok hülyeségei ellen és kiküszöböli és a magyar ilyen, nem feltétlenül a spórolás miatt ütik ki a DPF-et mindig, hanem mert lejjebb le lett írva, hogy a PD TDI motorokkal nem tudták összehozni rendesen és azt a gyártó cseszte el, ha ilyent csinált, akik kiküszöbölik az aránytalanul hamar (az utódmodellben sokkal jobban dolgozik, mert ott már megoldották a korai elhasználódást) nagyobb költségekkel járó hibát, azok csak javítják amit a cég rontott.

Semmi ellenvetésem nem lenne ha kiadtak volna olyan cseredarabot ami hozza az utód paramétereit karbantartási intervallumban és első dolgom lenne mikor a bennelévő elszáll, arra kicserélni, mert én sem dobom ki az ablakon a szemetet sehol! Ki tehet arról hogy a gyártó hibázott és a kiütött DPF-el sem károsítom jobban a környezetet, mint a DPF nélküli dízelekkel szerelt PD TDI-k. Ergo kár ezen ennyire felháborodni sztem, hanem a dolog miértjét és annak hozamát kellene mérlegre tenni. Amugy meg tudnám etetni a majmot csak nem szeretem szórni a pénzt és akkor sem szeretném ha annyi lenne hogy válogathatok a sokmillás autók között, csak a hülyeséget nem kultiválom (a gyártóét), meg a mögé való beállást sem.

Mindennek két oldala van és ez igaz erre is, épp a fenti sorokban van az egyik, a másik meg a ragaszkodom a szabályokhoz még akkor is ha ez már adott esetben nem jelent semmit. A sebességhatárokat sem tartottam soha be, csak az elsőbbséget adom meg annak akinek kell és mégis balesetmentes vagyok több mint 30 éve 2millio fölötti km-t tudva a hátam mögött sokféle verdával. De mindegy is mert akik mereven ragaszkodnak a szabályokhoz azoknak ezt hiába is magyarázza bárki, kb annyit ér mintha egy csigát akarna futni tanítani.

A szabályok azért készültek hogy kikerüljék azokat akik nem szeretik a karámot, a zablát és a gyeplőt. :)