Dr.W.Gy. Creative Commons License 2018.01.30 0 0 3779

Ez mindig örök vita marad, hogy az a film zseniális-e vagy rohadt szar. Én utóbbit vallom, Sting röhejes, Paul pedig valóban béna. Egyetértek azzal, hogy rossz választás volt, holtversenyben a tehetségtelen Christensennel, amellyel Lucas teljesen hazavágta az előzmánytriológiát. 

 

Sokan fikázzák és ugyanolyan megosztó a "minisorozat", főleg a béna, olcsó csehszlovák stúdiótrükkök miatt, nekem viszont totál bejött. Alec Newman klasszisokkal jobb Paul volt, bár az (is) volt a kritika, hogy Paul egy sokkal fiatalabb, tizenéves barnahajú csávó. (25 éves volt macLachlan, amikor eljátszotta, Newman meg 26). Ugyanakkor William Hurt szuper, Saskia Reeves meg tökéletes Lady Jessica. Jó, a dagi Stilgar béna, de egyébként sokkal jobban megragadta a lényeget és több idő is volt rá. Az imdb-n egyébként feljebb van pontozva a minisorozat.

 

A Dune olyan mint a Gyűrük Ura, már az első alapkönyvet sem lehetne ennél rövidebb idő alatt bemutatni, valóban egy klafa sorozat lehetne belőle vagy filmtrilógia. A mai sorozatos világban, kellő pénzzel hogy az effektek működjenek, simán fel lehetne építeni olyan kultuszt, mint a Star Trek vagy a Star Wars univerzum, netán a Game of Thrones vagy a Walking Dead. A 2 folytatáskönyv is mehetne külön évadokba, ha bejön, akkor meg van elég munició a folytatáshoz vagy az előzményekhez. Talán olyan kaliberű rajongó fickónak kéne elővennie, mint Peter Jackson volt a tolkien-mesékkel. Mert ha nincs elég pénz rá és béna a trükkfelvétel, vagy hozzá nem értés van, aki nem rajongója a sztorinak, olyan debil szemét jön ki belőle, mint az éhezők viadala (amelyből konkrétan az elsőt se tudtam végignézni, pedig kínlódtam).

Előzmény: Törölt nick (3776)