Caitlin Creative Commons License 2018.01.29 0 0 97008

erre en is kivancsi lennek. Voltam suliban szmk gyulesen (kulon szociologiai tanulamany:) ) es bejott a CAstelnau Estates charity vezetoje szemelyesen koszonetet mondani nekunk, h milyen sokat segitunk. Nem is tudtam, h van estate azon a kornyeken. Kontextus: castelnau/harrods village/barnes village a London Wetland Center-tol nyugatra es eszakra fekvo terulete a felsziget szerusegnek. A folyo tulfele hammersmith. 

Ezen a kornyeken haz van, lakas csak harrods villageben szinte. Hazak alaphangok 1,5 milla korul mennek, 2 szobas lakasok szinten. 

tehat... ennek a kogazdag kornyeknek a kozepen 1926ban epitettek egy cottage estate-t kb 800 embernek (foleg 1. vh-s veteranoknak es egyedulallo anyaknak). logikat nem ertem, mert akkor ez meg szinte lap volt, no kozlekedes, stb. ugorjunk sok evet es ma kb 800 ember el az estate-n. Ezeknek a fele mar tulajdonosa a hazanak, de benefites igy is. Masik fele benefites es allitolag kajara is alig tellik. Komoly hanyaduk funkcionalis analfabeta, nem tud gyereknek haziban segiteni mert pl. kulfoldi es nem beszel angolul (itt segitunk mi, illetve a felsosok onkenteskedessel), masik nagy reszuk egyedulallo anyuka. Kis reszuk meg 90+ es mar 1926 ota ott lakik. 

es akkor sorolom amit nem ertek: 

- ezek az emberek cserelodnek (meg ha kihalas utjan is, de mindig jonnek ujabbak). tehat a council folyamatosan fizeti ezeknek a rohadt jo ingatlanoknak a berletet. 

- folyamatosan penzeli azokat is akik egyebkent kb 1,5 millio fonton ucsorognek.

- folyamatosan penzeli oket attetelesen is iskola/community service, stb utjan. 

- Nem lenne logikusabbb azt mondani, h ha van ilyen erteked akkor lsz. add el, koltozz kisebbe. Ha en, mint onellato maganszemely ilyen helyzetbe kerulok nekem a bank ezt mondja es nem patyolgat. 

- Nem lenne esszerubb Richmond valami mas reszen vadiuj hazakat/lakasokat felhuzni es szepen sorba (mondjuk 6-8 ev alatt - pl. gyerek amikor vegez a szomszedos primaryban alapon vagy hasonlo) atkoltoztetni oket? A council eladhatna a hazakat es mondjuk ha csak a felet/haromnegyedet betenne egy alapba ami konkretan ezen a 800 emberen segit 20-30 evig maris beljebb lennenek. Az talan eleg lenne az oktatasukra, stb, h ne egy ujabb benefites generacio kepzodjon. (nyilvan a 90+-os emberekre ez nem vonatkozna. 

Nem mondom egy szoval se, h meg kell vonni a benefitet, mert sokszor kell(het), van olyan elethelyzet. De ez a pazarlas ami konkretan itt helyben megy az verlazito. Mas councilok nem tudom hogyan mukodnek....

Nem a hazat sajnalom toluk, nem is a benefitet. Azon kapom fel a vizet, h ha en bajba kerulok nagy adofizetokent akkor semmi segitsegre nem szamithatok a sajat bankszamlamon kivul. (volt regen 2 ilyen honap, council lepattintott, kolcsonbol oldottuk meg a lakbert). De ezeknek az embereknek kozben a council olyan eletet biztosit, h azok ne is akarjanak soha dolgozni, sajat labra allni. Mindezt az en penzembol. Fizetek adot, ok. Nem morcogok miatt, ok. De konyorgom koltseg mar el esszeruen es takarekosan..... Es nem latom, h barmelyik part is gondolkodna esszerustes iranyaba... Raadsul a benefit csak egy pelda, ezer olyan agazat/iparag van ahol herdaljak a hulyesegre a penzt....  

najo, johetnek a mokusok.... meg a kovek....

 

ps.: mielott meg szocialisan teljesen erzeketlennek lennek belyegezve (nemikepp joggal) jovo honapban en is megyek okitani a kiskolkoket mindenfele okossagra (stress coping techniques es learning strategies) volunteer-kent.

 

Előzmény: cam aro (96992)