CJKrisz Creative Commons License 2018.01.27 0 0 2478

Befejeztem A múlt árnyait is. Ahogy néhány hozzászólással ezelőtt írta valaki, sajnos egy meglehetősen unalmasra sikeredett könyv lett ez. Az első 200 oldal egy nyögvenyelős, egyről a kettőre jutni nem akaró, unalmas írás, elég nehezen sikerült keresztülvergődnöm rajta. Aztán jött az a bő 50 oldalas dőlt betűs rész, ami kimondottan pörgős, jól előadott sztori volt. Innen aztán végül is beindult a könyv, sokkal jobb volt, mint az eleje, nekem tetszett.

Amit kicsit hiányoltam, az talán az előző Orsis könyvből egy pici összefoglalás, vagy valami hasonló, mert - bár lehet, hogy ez csak az én hibám - alapvetően semmire nem emlékeztem belőle, és volt jó pár utalás rá eben a könyvben. Jobbára a szereplők nevei is csak halványan villantak be nagyjából úgy, hogy "ja, tényleg, mintha lett volna benne ilyen nevű fazon is". De hogy abban a műben konkrétan mi történt, vagy hogyan halt meg a sokszor említett Keszeg (illetve ki a fene is volt ő?), lövésem nincs. :) Lehet, hogy előbb újból el kellett volna olvasnom azt a könyvet is, mielőtt ennek nekikezdek....

Van emellett egy olyan sejtésem, hogy a következő Orsis könyvben - de lehet, hogy még előbb - találkozni fog Orsi és Lawrence.