Krinyo Creative Commons License 2018.01.25 -2 1 58001

Ok, de csak egy utolsót, mert a másik témában is felmerült ez a kérdés, és csak copyzni kell. Ez a téma mindig előjön párhetente, mert a logika nem sok ember erőssége, pedig csak végig kell gondolni, mi történik azzal a fránya árammal, amit megtermeltem, de nem fogyasztottam el helyben, ugye ezt szaldózzuk oda-vissza.

Az RHD-t minden tőlem kilépő, máshoz belépő kWh-ra kifizeti valaki. Minden kWh-ra. Amit én termeltem, arra az fizeti ki, aki az általam termelt energiát elfogyasztja mellettem, és szépen megméri az Ő órája, anélkül, hogy azt az áramot a szolgáltató bárhova szállította volna, ilyen költsége ugye nem jelentkezett. Áramot sem kellett vennie, kapta ingyen, tőlem. Amikor "visszakérem" a szaldó által, akkor ebből a munka nélkül szomszédtól bezsebelt RHD-ből szépen kiszállítja a szolgáltató számomra az általa megvásárolt áramot. Amit a szomszéd ugye lehet hónapokkal korábban már kifizetett. Az RHD egyenleg nulla, a kWh/Ft is nulla. Az energiát meg a napelemecském általában pont akkor állítja elő, amikor azt drágán tudná venni a szolgáltató (nappal, csúcsban), majd amikor jellemzően a lakosság visszakéri (este), akkor meg a szolgáltató olcsóbban veszi meg, mint amennyiért a szomszéd cégnek vette volna, és kiszámlázta. Ha cég, akkor meg ugye az nem is 37,7 Ft/kWh. Ergó itt a szolgáltató bizony nullában van, de inkább pluszban.

Tudom, nehéz, felfogni egyeseknek, de hát ez van. Az a fránya szaldó. A házon belül elfogyasztott áramra remélem senki sem akar RHD-t számolni...

Előzmény: Törölt nick (58000)