BLAtti Creative Commons License 2018.01.24 0 0 4937

Nem nagyon látom értelmét panelekkel felvértezve kitelepülni. A teljesítmény hatalmas ugrásokat szenvedhet felfelé és lefelé is egy-egy felhőátvonulásos napon, de akár fátyolfelhő esetén is. Szabályzóáramkör nélkül semmit nem ér, ráadásul nagyok és  egyáltalán nem olcsóak.

Nem tudom hol tudsz hozzájutni áron alul, de alsó hangon 100$/100W jelenleg az alsó régióban az ára, ebből négy az egy combos 100 ezres tétel, míg egy 82 Ah-s munkaakku, ami kimondottan hosszú távú munkára van kifejlesztve 26350Ft volt legutóbb és eléggé sokáig üzemeltethető.

 

Amit Vadi említett, az járható út 12V-os akkunál egy panel képes rátáplálni segédáramkör nélkül is a rendszerre és így segíteni azt, azonban érdemes itt is feszültségszabályzót, illetve motorvezérlőt használni a pontos és állandó vízmennyiség biztosításához.

 

A véleményem pedig úgy átfogóan az - ettől a nappaneles gondolattól eltekintve-, hogy ki kell menni és nekiveselkedni a melónak bármilyen szerkezettel, akár egy fadeszkával is, mert annál, hogy az ember csak agyal a dolgon minden más jobb, és értékesebb. Nem mellesleg tapasztalatot gyűjthet saját bőrén és élvezheti a természetet. Természetesen mindig lesznek jobb metódusok, meg ügyesebb aranyászok rajtunk kívül, de amit saját magunk elérünk, azt senki el nem bitorolhatja tőlünk.

Az optimalizálás, meg energiahatékonyságon elég később rágódni. :)

Előzmény: dez1 (4936)