Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2018.01.23 0 0 83068

"Kicsit keményen kaptam az ívet, de hát ez van, nem vagyok hozzáértő."

Te komplett, kidolgozott megoldás-halmazzal jelentkeztél: milliós árú hőszigetelést terveztél oda, ahol egy fillért sem kell hőszigetelésre költeni :)

"ahány purhabostól kértem ajánlatot, mindenki másképp oldaná meg a dolgot."

Ha káposzta-raktározásra keresel megoldást, akkor a raktárosokat kérdezgesd, ne a kecskéket :)

"nem a hőszigetelés érdekel leginkább, hanem az előíírt terhelési értékek teljesítése"

Akkor dobd ki a salakot.

A beton gerendák tetejére is lehet csinálni öntartó padlót úgy, hogy a gerendaközök nincsenek feltöltve semmivel, tehát ott levegő üregek maradnak. De én fel is lehet tölteni könnyű polisztirol betonnal (soksok polisztirol gyöngy és közöttük egy kis cement, készen kapható bazinagy zsákokban).

"és emellett a nedvesség elkerülése, a penészedés, rothadás, stb káros hatások kivédése, hogy ne csak a szigetelő anyag, de a körülötte lévő faanyag se károsodjon"

Ügyelni kel ara, hogy fa (tartószerkezet) ne kapjon vizet és ha mégis bekövetkezik, akkor a fa minél gyorsabban ki tudjon száradni. A nedvesen korhadás sok-sok hónapos folyamat, a kiszáradás meg százszor gyorsabb (ha nem akadélyozzuk). Ugyanez vonatkozik a penészre: egy szép kövér penészfolt nem néhány óra alatt jön létre, azt hosszú időn át etetni, itatni, gondozni kell, hogy szép nagy legyen.

"Értem, hogy a födémet nem kellene hőszigetelni, mert a fenti rész is fűtött"

Azonos hőmérsékletű helyiségek között nincs értelme hőszigetelni.

"hová legyen ebből kiszellőztetés"

Azonos abszolút páratartalmú helyiségek között nincs páravándorlás, tehát a födémben nem kell ilyesmivel foglalkozni.

"a kőzetgyapot elöregedett kb 15 év alatt,"

Sajnos nem tudom, hogy a 15 évvel ezelőtti kőzetgyapotok mennyire voltak tartósak. Egy mai (nem illegális ukrán import!) termékről nem tudom elképzelni, hogy 15 év alatt (külső segítség nélkül) összerogyik.

Előzmény: Törölt nick (83060)