Pranit Creative Commons License 2018.01.23 0 2 946

Gondoltam beszámolok, hogy hol is tartunk a dologgal. 

Hát, az a helyzet, hösiesen bevallom, hogy beletört a bicskánk a saját szervezésbe... Pedig van azért rutinunk, nem vagyunk elveszett emberek...

Így már azon voltam, hogy feladom az egészet, vagy leegyszerüsítjük, és nem megyünk ennyi szigetre, vagy keresünk valami egészen más úticélt...

 

A gond a repülöjegy foglalással kezdödött. Momondon kikerestük a nekünk megfelelöt, Air New Zealand, de foglalni mindig csakis közvetlenül a légitársaságnál foglalunk, netes közvetítökön keresztül soha. Viszont itt nem tiszta ANZ járatokról van szó, hanem kooperációban más légitársaságokkal, meg sem találtunk minden kiválasztott járatot az ANZ honlapján.

Jó, akkor legyen, hívjuk öket telefonon. Hívtuk is öket 3 napon keresztül, a frankfurti irodájukat, elérhetetlenek... 

 

Szóval itt megtorpantunk, mert amíg nincs repjegy, vagyis fix utazási dátum, addig nem tudunk szállást sem foglalni, és a belsö repülöjáratokat sem...

 

Ráadásul a szálláskeresés sem egyszerü. Bookingon vannak szállások, de Google mapen sok olyat találni amik nincsennek fenn Bookingon, saját honlapjuk van, de sok esetben 2-3 éves árakkal, nem online foglalási rendszerrel, hanem csak emal címmel... Szóval minddel fel kellene venni a kapcsolatot emailben, majd ha mindenhonnan megjön a válasz, hogy a választott dátumra van-e szabad helyük, akkor nézhetjük a belsö járatokat, de azok sem annyira egyszerüek, nem minden járat van naponta. De ugye eddig el sem jutottunk a repjegy miatt.

Ekkor találtam rá egy Pacific Travel House nevü müncheni irodára, akik kimondottan erre a térségre (Ausztráliától Hawaii-ig) specializálódtak. Gondoltam megírjuk az elképzeléseinket, kérünk egy ajánlatot, mit veszíthetünk...

És most ott tartunk, hogy mára összeállt a kép, és rábólintottunk az összerakott ajánlatra. :) Szóval szeptemberben utazunk. :))

 

Az eredeti elképzeléseinkhez képest, amit leírtam egy elözö hozzászólásban, változott némileg a terv, a repülést és a szigeteket illetöen is (a repülés praktikus okokból az iroda javaslatára, így jövünk ki legjobban idöben, a szigeteket illetöen pedig én magam döntöttem más szigetek javára, miután tanulmányoztam öket kicsit részletesebben) így végül így fog kinézni a dolog:

 

Repülés mégsem egyszer körbe a Földet, vagyis nem Àzsián keresztül repülünk vissza, hanem azon az úton, ahogy odafelé is: Frankfurt- London-LA-Tahiti.

Szigetek:

1. Huahine 5 éj

2. Bora Bora 6 éj

3. Tikehau 5 éj

4. Rangiroa 5 éj

5. Fakarava 6 éj

 

Összességében az irodától jobb árakat kaptunk mintha saját magunknak pl. a Bookingon foglaltunk volna, mert az irodánál megvoltak a speciális ajánlatok pl. 4 éj=5 éjre, vagy pl. 5 éj foglalása esetén reggeli helyett FP-s ellátásra. 

 

És akkor mostantól számolunk vissza. :)