Törölt nick Creative Commons License 2018.01.23 0 0 7468

Nem válaszoltál a kérdésre! Azt egy pillanatig sem kétlem, hogy jól el vagy látva papírokkal. Azt, hogy eme papírok mennyire a törvény előírásai szerint születtek az már érdekesebb.

Ott kezdődnek a problémák, hogy 2001. évi LXIV. törvény 20/A paragrafus. https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0100064.TV

(4)-es pont "Fémkereső műszer nyilvántartott régészeti lelőhelyen történő használata régészeti feltárási tevékenységnek minősül."

(5)-ös pont "Ha a fémkereső műszerrel végzett bármilyen tevékenység során régészeti lelet vagy annak tűnő tárgy kerül elő, a 24. § (1)-(2) bekezdése szerint kell eljárni."

Erről mi az oktatás véleménye? Ezek alapján milyen tevékenységet is folytatsz például?

Bejelentett helyre neked feltárási engedélyed biztosan nem lesz, mert a végzettséget nem 2 éves gyorstanfolyamokon oktatják, hanem 5 éves egyetemi képzésben. A régésznek szokott egyáltalán ilyenje lenni, ha csak fémkeresőzni megy? Ha nem bejelentett a hely, akkor pedig villámgyorsan előlép az ötös pont. Mivel te már ki is vagy két éves oktatáson okosítva pillanatok alatt meg kell látnod a cserepet, a kiszántott tűzhelyet, az akármit. Ha ez megtörtént be sem kell kapcsolnod a gépet és elmehetsz haza, izé dehogyis, még őrizheted is, a 3 darab cserepet. :) 

Továbbá a törvény szerint nem létezik megyei engedély, múzeumi engedély, ilyen-olyan engedély. Egyetlen módon állítható ki engedély, a tulaji beleegyezéses, helyrajziszámos verzió. Neked ilyened van? Ha igen az volt aztán az igazán nagy kör, baszakodás, 3000 forint, aztán egy perc alatt meszeltek az egésznek.

 

Továbbá "Ez már olyan 2 és fél éve így is van! Tanfolyam-vizsga-engedély!". Nem ez nincs két éve így, ez legfeljebb felétek van így. Máshol nem szerveznek tanfolyamokat. Az engedély nem tanfolyamhoz kötött, de mondhatják azt a múzeumban, hogy akkor írom alá az engedély kérelmet, ha tanfolyamra jársz. Aztán ezzel mehetsz tulajdonosokat zaklatni és helyrajzi számot gyűjteni, hogy a törvény tartalmának megfelelő engedélyed lehessen. 

Nem írhat felül semmiféle intézmény és semmiféle tanfolyam törvényt. Nem biztos, hogy köcsög az a múzeum, aki nem állít ki raklapszám törvénynek nem megfelelő engedélyeket.

 

Persze, ha szépen hétvégente régésszel, feltárási engedéllyel csapatosan mentek és sehogy máshogy, akkor nem szóltam egy szót sem. De én úgy gondolom a hőzöngők nem erre gondolnak. Nem ilyen tevékenységet kívánnak folytatni és nem ezt értik fémkeresőzés alatt. De ha ti sem csak ezt csináljátok, akkor törvény szerint ugyanolyan szabálytalanok vagytok, mint bárki más, aki bármi miatt kisétál és tetejébe még úgymond papírokat is hamisítottatok hozzá és hatóságot próbáltok félrevezetni. 

 

Ezek után újra megkérnélek, írd le nekem pontosan mire is van engedélyed. Én nem kötekedni akarok, tényleg érdekel!  

 

 

 

Előzmény: BSZAQAT (7461)