Már tegnap is volt az egyik adón a híradóban ahogy ma is, hogy egy balesetet szenvedett autón 1 db téli, és 3 nyári gumi volt.
Plusz volt itt nemrég, de most nem találom, egy olyan írás, hogy nem érti az írója, hogy prémium(abb) autók gazdái miért nem tudnak/akarnak rendes gumira költeni.
Na erre a fenti kettőre itt egy friss észlelésem:
A saját szememmel láttam, miközben unatkozva várakoztam autószerelő műhelyben: széép nagy fekete SUV, a "három német nagy" egyike. Futóművét javították, egyik kereke levéve, az akkora volt, hogy ihaj (tehát nyilván jó drága a gumi rá). Volt időm, végigvizslattam az összes gumiját: elöl két Good Year nyári, hátul egyik Hankook nyári, a másik Conti téli... Nem viccelek!
Viszont volt azért olyan, amiben "szerencsére" egyformák voltak: a majdnem nulla mm-es (alig kitapintható) mintázat, hajszálrepedések körben mindenhol, és jó sok év a gyártás óta. Tehát régen-jóbőven hulladék mind, jóérzésű ember a talicskára is csak jobbat rak fel. Komolyan mondom, cigányladán nem látni ilyen kuplerájt, mint azon volt. (bár olyat még nem láttam ennyire közelről :-)
Ja, és gumizásra NEM várt. Nem azért volt ott. Megkérdeztem.